Liga 1 -Bez golova u derbiju, Ren nije izdržao sa devetoricom!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 11.01.2023.
20:58
Izvor: Sportske.net

Remi Lila.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Zanimljive utakmice odigrane su u treminu od 19 sati u francuskoj Ligi 1.

U jednom od derbija kola 18. kola franuckse Lige 1 Nant i Olimpik iz Liona odigrali su bez golova, a nije bilo ni puno dobrih prilika. Po jednu u prvom poluvremenu imale su obe ekipe, Tijago Mendes za Lion, a Musa Sisoka za Nant. Gosti su u 24. minutu postigli pogodak preko Lakazeta, ali je on poništen zbog faula.

Bez golova je bilo i u Brestu gde je istoimeni domaćin dočekao Lil. Gosti su bili bliži pobedi, imali terensku inicijativu, nekoliko dobrih prilika, ali nisu sa sobom poneli sva tri boda.

Najuzbudljivije večeras bilo je u Klermonu gde je domaćin golom u sudijskoj nadoknadi stigao do pobede protiv Rena koji je meč završio sa dva igrača manje, bilo je 2:1 za Klermon.

Domaći su poveli u 31. minutu golom Grežona Kjeija, a bod Renu doneo je Arno Kalimuendo petnaest minuta pre kraja meča. 

Do kraja susreta fudbaleri Rena dobili su čak dva crvena kartona. Prvo je u 77. minutu isključen veznjak Benžamen Burižo, da bi šest minuta kasnije put svlačionice morao i defanzivac Varmed Omari.

Pobedu domaćinu doneo je Johan Gastijen u 95. minutu.

Najbolje je večeras prošao Tuluz koji je kao gost sa ubedljivih 5:0 pobedio Okser.

Već u prvom poluvremenu Tuluz je postigao tri gola. Poveli su gosti u četvrtom minutu golom Faresa Šalbija. U 33. minutu bilo je 2:0 za Tuluz, a pogodak je postigao Antoni Ruaulu. Poslednji gol u prvom delu delo je  Branka van den Bomena sa"penala". 

U nastavku još dva gola za Tuluz. Marokanac Zakarija Abuklal povisio je na 4:0 u 76. minutu, da bi konačan rezultat postavio Tajs Dalinga u sudijskoj nadoknadi.

Rems je takođ bio uspešan gost, i sa 1:0 savladao Ažaksjo. Gol odluke postigao je  Maršal Muneci u trećem minutu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke