Liga 1 - Dva promašena penala, dve povrede i tri gola za pobedu PSŽ-a!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.02.2023.
23:10
Izvor: Sportske.net

Lans izgubio kod kuće.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su kao gosti Monpelje sa 3:1 u meču 21. kola francuske Lige 1.

Parižani su imali dosta muka sa domaćinom, ali su na kraju stigli do novog trijumfa.

Parižani su idealnu priliku da povedu imali već u 10. minutu. Domaći su skrivili jedanaesterac, a Kilijan Mbape se obrukao. Mbape je loše izveo udarac sa "kreča", golman Monpeljea Lekomt podbranio je njegov udarac, ali je penal ponovljen jer su igrači domaćih ranije ušli u kazneni prostor. Mbape je ponovo preuzeo odgovornost i još jednom promašio, Lekomt je skrenuo loptu do stative, ona se odbila francuskog napadača na nogu, ali je indisponirani Mbape iz novog pokušaja prebacio čitav gol.

Samo desetak minuta kasnije Mbape je legao na teren, požalio se na povredu, a trener "svetaca" Galtije morao je da reaguje i u igru ubaci Uga Ekitikea.

Na isteku pola časa nova muka za Parižane, povredio se i štoper Serhio Ramos, a umesto njega u igru je ušao Renato Sančez.

Kada na ove povrede dodamo i dva opravadano poništena pogotka PSŽ-a zbog ofsajda jasno je da baš nisu imali sreće šampioni Francuske u prvih 45 minuta.

Ipak, razilika u klasi došla je do izražaja u nastavku. Ekitike je asistirao Fabijanu Ruizu, a ovaj u 55. minutu pogodio za vođstvo "svetaca".

Ruiz je u 72. minutu bio u ulozi asistenta, a drugi gol za goste postigao jeLionel Mesi.

Minut pre isteka 90. Monpelje je smanjio na 2:1 preko Nordana, ali je u trećem minutu sudijske nadoknade mladi Varen Zaire-Emeri debitantskim pogotkom zapečatio pobedu gostiju.

U ostalim utakmicama do večeras prvi pratilac PSŽ-a Lans poražen je kod kuće od Nice sa 1:0, a gol odluke postigao je Gaetan Labord u 57. minutu.

Ren je bio ubedljiv na svom terenu i sa 3:0 trijumfovao protiv Strazbura. Dva gola za domaće postigao je Amine Giri u prvom poluvrenu, da bi konačan rezultat u 51. minutu postigao Desir Due.

Prava goleada viđena je u Monaku gde je istoimeni domaćin sa 3:2 slavio protiv Oksera. Domaći su psle pola časa igre vodili sa 2:0 golovima Visama ben Jedera i  Elisea ben Segira. Matis Ablin smanjio je na 2:1 u 68. minutu, da bi Bril Embolo 15 minuta kasnije vratio dva gola prednosti "kneževima". Do kraja meča Strazbur je stigao i do drugog pogotka preko Nuna da Koste, ali gosti nisu imali snage da dođu do boda večeras.

Standings provided by Sofascore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke