Liga 1: Monako nezaustavljiv, Bordo ispustio 2:0, Rajkovićev Rems srušio Lil

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 20.04.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo popodne u francuskom fudbalu.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka nastavili su sa serijom odličnih rezultata stigavši do čak pete pobede u nizu, a nova žrtva "Kneževa" bila je Nica u derbiju 33. kola Lige 1, koja je u gostima poražena 1:0.

Junak pobede Monaka bio je Aleksandar Golovin u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i tako omogućio svom timu da se bodovno izjednači sa trećeplasiranim Renom uz utakmicu više.

Nica je ostala na petom mestu, ali sa samo jednom pobedom u poslednjih šest susreta i ukoliko budu nastavili da posrću ne bi čudilo da ne igraju Evropu naredne sezone.

Lil je nastavio da niže utakmice bez pobede, a viđeni bod oduzeo im je Rems slavivši sa 2:1 u poslednjim trenucima meča.

Tim našeg Predraga Rajkovića poveo je u 32. minutu golom Munetsija, ali je izjednačenje gostima sa severa Francuske obezbedio Renato Sančez u 57. minutu.

Delovalo je da će doći do podele bodova, ali je pobedu Remsu doneo Abdelhamid u drugom minutu nadoknade vremena, kojim je Rajkovićev tim stigao do prve pobede nakon duže vremena.

Najefikasniji meč odigran je u Bordou gde je istoimeni tim ispustio dva gola prednosti u borbi za ostanak protiv direktnog konkurenta Sent Etjena odigravši 2:2.

Bordo je već nakon 23 minuta igre imao prednost od 2:0 stečenu golovima Mare u 16. i Onane sedam minuta kasnije, ali su gosti iz Sent Etjena smanjili zaostatak već u 33. minutu pogotkom Bouange.

Sredinom drugog poluvremena, tačnije u 65. minutu Nordin je doneo veliko izjednačenje zeleno-belima, kojim su stigli ogromnog boda u borbi za opstanak.

Delovalo je da će ovim rezultatom meč biti završen, ali je pobedu Žirondincima doneo Brijan, međutim on je zbog ofsajda poništen.

Velike pobede u nadoknadi vremena ostvarili su Klermon i Lorijen. Klermon je odneo bodove na gostovanju Troi, dok je Lorijen slavio u gostima fenjerašu Mecu. Oba meča završena su minimalnim rezultatom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke