Liga 1 - Muk na "Velodromu", Nica slavi!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.02.2023.
22:38
Izvor: Sportske.net

Zasluženo.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Fudbaleri Nice savladali su Olimpik iz Marseja sa 3:1 na "Velodromu" u derbiju 22. kola francuske Lige 1.

Nica je tako upisala treći uzastopni trijumf u Ligi 1 i dodatno se približili vrhu tabele. Sa druge strane, drugoplasirani Marsej je ovim porazaom dodatno sebe udaljio od lidera Pari Sen Žermena, sada ekipa hrvatskog trenera Igora Tudora ima osam bodova manje u odnosu na lidera u šampionatu.

Prvu dobru priliku na utakmici imao je ofanzivac Marseja Džengiz Under u 23. minutu, dobro je šutirao Turčina, a još bolje odbranio golman gostiju Kasper Šmajhel.

Nica je povela u 38. minutu. Gaetan Labord je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, njegov udarac odbranio Lopez, a na loptu natrčao Sofijan Diop i sproveo je u mrežu.

Do kraja poluvremena gosti su udvostručili prednost. Igrao se 44. minut kada je  Tiram dobro šutirao sa deistance, Lopez zaustavio njegov udarac, ali se lopta ponovo odbila igračima Nice, ovoga puta stigla je do Laborda koji ju je smestio u iza njegovih leđa.

Nadu da može do preokreta Marseju je vratio rezervista Ruslan Malinovski pogotkom u 60. minutu na asistenciju Žonatana Klausa.

Imali su domaći nekoliko dobrih prilika da stignu do izjednačenja, najbolju je propustio Aleksis Sančez, a onda je sve dileme oko pitanja pobednika otklonio Bilal Brahimi pet minuta pre kraja meča.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke