Liga 1 - PSŽ dodao gas u finišu, veliki povratak Ikardija, Lion izbegao poraz, Rajković slavi novu pobedu!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.01.2021.
23:03
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrane sve utakmice 19. kola francuske Lige 1.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Aktuelni šampion Pari Sen Žermen dočekao je na svom terenu ekipu Bresta i slavio ubedljivo, sa 3:0, ali gosti su se do samog finiša vrlo dobro držali.

Moaze Kean je postigao vodeći gol za domaće u 16. minutu i ta minimalna prednost je ostala na snazi sve do 81. minuta. Tada je Kilijan Mbape protutnjao po levoj stranim, napravio pometnju u odbrani gostiju, asistirao Ikardiju koji pogađa za 2:0 i na najlepši način obeležava svoj povratak na teren posle duže pauze zbog povrede.

Samo dva minuta kasnije asistirao je Sarabiji, koji postavlja konačnih 3:0 za PSŽ.

Za to vreme, vodeći Lion se mučio na gostovanju u Renu i na kraju izvukao bod koji ga ostavlja na liderskoj poziciji - 2:2.

Golovima Grenijea u 20. i Burigoda u 55. minutu, Ren je vodio sa 2:0, a Lion su poraza spasili Depaj u 79. i Denajer četiri minuta kasnije za konačnih 2:2.

Još jedan kandidat za titulu, ekipa Lila, osvojila je sva tri boda na gostovanju ekiipi Nima, rezultatom 1:0. Čovek odluke bio je Jilmaz, koji je pobedonosni gol postigao u 29. minutu meča.

Kada su u pitanju nastupi srpskih internacionalaca, Predrag Rajković je čuvao mrežu Remsa u važnoj pobedi nad Sent Etjenom (3:1), Nemanja Radonjić je bio starter u ekipi Marseja, na terenu je proveo 60 minuta, ali je njegov tim osvojio samo bod na gostovanju ekipi Dižona (0:0).

Dalje, za razliku od Petra Škuletića koji je meč odgledao sa klupe za rezerve, Mihailo Ristić je dobio priliku da zaigra u drugom poluvremenu meča između Monpeljea i Nanta (1:1), baš kao i Stefan Mitrović u pobedi Strazbura na gostovanju ekipi Lensa (1:0). Strahinje Pavlovića nije bilo u sastavu Monaka koji je na svom terenu savladao Anže sa 3:0.
-Baner 12
-
Francuska, Liga 1

19. kolo

Bordo - Lorijen 2:1
Dižon - Marsej 0:0
Lens  - Strazbur 0:1
Mec - Nica 1:1
Monako - Anže 3:0
Monpelje - Nant 1:1
Nim - Lil 0:1
PSŽ - Brest 3:0
Rems - Sent Etjen 3:1
Ren - Lion 2:2
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke