Liga 1 - Sent Etjen nije izdržao, Mbape pogodio za 20. trijumf "Svetaca"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 17.02.2019.
22:59
Izvor: Sportske.net

U okviru 25. kola francuskog šampionata, PSŽ je upisao novi trijumf.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Aktuelni šampion Francuske slavio je na stadionu "Žofri Žišar" protiv ekipe Sent Etjena rezultatom 0:1 (0:0).

Igrao se 12. minut kada su "Zeleni" imali sjajnu šansu, Mone-Pake je tukao nakon solo akcije, ali se Areola fantastično bacio i sačuvao svoju mrežu.

Slična situacija na drugoj strani devet minuta kasnije, Mbape šalje loptu u donji desni ugao gola domaće ekipe, ali se Stefan Rufije maestralno baca i uspeva da odbrani pokušaj napadača Parižana.

Nije do poluvremena bilo prevelikih uzbuđenja, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku ponovo Rufije bio u centru pažnje, ovoga puta je sačuvao mrežu u situaciji jedan na jedan sa Julijanom Drakslerom.

Pripretio je potom i Di Marija, ali je bio neprecizan, da bi u 73. minutu gosti došli do prednosti.

Dani Alveš šalje predivan pas ka Mbapeu, a ovaj u padu sjajno zahvata loptu i kuca je iza leđa Stefana Rufijea, 1:0 za PSŽ.

Bio je blizu izjednačenja Sent Etjen nekih 12 minuta kasnije, ali je Mone-Pake sa ivice kaznenog prostora poslao loptu tik preko gola Parižana.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, PSŽ je upisao 20. trijumf u Ligi 1 ove sezone, imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Lila, uz čak dve utakmice manje, pa bi prednost u odnosu na "Doge" mogla da poraste na 18 bodova. Sent Etjen peti sa 40 osvojenih bodova, bio im je ovo sedmi poraz u sezoni.

U postavi Sent Etjena ovoga puta nije bilo srpskog internacionalca Nevena Subotića.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke