Liga 1 - ''Sveci'' se razgoropadili, burno u Bordou, Baloteli ''pocrveneo''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.12.2016.
22:55
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrao 19. kolo šampionata Francuske, u centru pažnje mečevi u Bordou i Parizu.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Aktuelni šampion Francuske, Pari Sen Žermen, prekinuo je seriju od tri meča bez pobede, pošto je večeras na svom terenu deklasirao ekipu Lorijena rezultatom 5:0!

Goleadu je započeo Munije u 25. minutu, a prednost domaćih duplirana je autogolom Turea u finišu prvog poluvremena.

Pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Tijagu Silvi da se upiše u strelce, na 4:0 povisio je Kavani u 63. minutu, a za ''petardu'' se pobrinuo Lukas sedam minuta kasnije.

Za to vreme, Bordo i Nica su odigrali bez golova, 0:0, a sam finiš meča obeležila su i dva isključenja gostujućih fudbalera.

Prvi je pre vremena u svlačionisu morao Mario Baloteli koji je u 91. minutu uzvratio udarac protivničkom igraču na sredini terena, pošto je prethodno dobio udarac laktom u lice.

Sudija je, međutim, video samo njegovui reakciju i bez razmišljanja mu pokazao crveni karton.

Tenzije su tada postale još veće, pa je par minuta kasnije, usledila nova gužva na terenu, a ovoga puta isključen je Belhanda, pa je Nica završila meč sa dvojicom igrača manje.

U prilogu je Balotelijevo isključenje.

 

Jedinu pobedu od gostiju ostvario je Marsej, koji je sa 2:1 savladao Bastiju. Gomis je već u osmim minutu doveo goste u vođstvo, izjednačio je Điku u 83, a da sva tri boda odu u Marsej pobrinuo se N'Djie u nadoknadi vremena.

Lakazet u devetom i Fekir u 84. minutu doneli su pobedu Lionu protiv Anžea od 2:0, a Nant je golom Lime iz penala savladao Monpelje sa 1:0.

Monako je takođe bio uspešan na svom terenu protiv Kaena. Falkao je na početku drugog poluvremena realizovao penal, Bakajoko je na ulasku u finiš meča osigurao vođstvo, a Bazile je u nadoknadi vremena postigao počasni gol za Kaen.

Rezultati:

Bastija - Marsej 1:2
PSŽ - Lorijen 5:0
Bordo - Nica 0:0
Dižon - Tuluz 2:0
Lil - Ren 1:1
Lion - Anže 2:0
Mec - Gengam 2:2
Monako - Kaen 2:1
Nant - Monpelje 1:0
Sent Etjen - Nansi 0:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke