Liga 1 - Veliko iznenađenje u Nici, ''petarda'' Remsa, Rajković sačuvao mrežu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.02.2022.
16:55
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano je pet mečeva 23. kola francuske Lige 1.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Iznenađenje dana priredio je Klermon koji je kao gost uspeo ne samo da prekine seriju pobeda trećeplasirane Nice, nego i da odnese sva tri boda. Gol za veliku pobedu Klermona postigao je Rašani u 77. minutu meča i ovim trijumfom Klermon je napravio veliki korak ka opstanku u ligi.

Program je otvorio duel Lorijena i Lansa, a domaćin je slavio sa 2:0 golovima Sumana u 43. i Konea u 76. minutu utakmice.

Znatno ubedljiviji je bio Rems sa našim Predragom Rajkovićem na golu. Na svom terenu, Rems je danas deklasirao ekipu Bordoa sa 5:0.

Na golove se čekalo do 40. minuta kada su domaći iznudili jedanaesterac. Ekitike ga je izveo, najpre nije bio precizan, a gol je postigao iz drugog pokušaja.

Početak drugfog poluvremena bio je fenomenalan za ekipu Remsa. Tek što je počeo drugi deo igre, Munetsi je duplirao prednosti, a trinaest minuta kasnije Matusiva je povidio na 3:0. Već u 63. minutu je na semaforu pisalo 4:0, posle pogotka Faesa, a da sve bude teže po goste iz Bordoa, Ignatenko je kažnjen crvenim kartonom, pa su Žirondinci ostali sa igračem manje na terenu.

Konačnih 5:0 postavio je Munetsi svojim drugim golom u 76. minutu.

Luka Ilić je sa klupe za rezerve odgledao remi Troe na svom terenu protiv Meca, meč je završen bez golova.

Jedan gol je presudio i u Strazburu, gde je domaćin sa 1:0 savladao ekipu Nanta, a odlučujući pogodak postigao je Lenard u 74. minutu meča.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke