Liga kup - Fantastični Srbi, probuđeni Staridž i neumoljivi Arsenal

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.10.2016.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fantastična igra Aleksandra Mitrovića u pobedi Njukasla nad Prestonom. Grujić odličan, Staridž se probudio.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Sjajni Liverpul ove sezone nastavlja sa odličnim partijama i sa "promešanim kartama".

Ekipa Jirgena Klopa je danas savladala Totenhem sa 2:1 (1:0) u okviru 1/8 finala Liga kupa uz sjajnu partiju Danijela Staridža koji je postigao dva gola.

Igrao se deveti minut, Marko Grujić koji je danas dobio priliku od samog starta, je oduzeo loptu protivniku, pokušao šutem da ugrozi gol Vorma, ali je bio izblokiran, da bi nakon toga na loptu natrčao Danijel Staridž koji postiže gol za 1:0.

Liverpul je bio bolja ekipa danas, a na drugi gol se čekalo sve do 64. minuta. Tada je ponovo Danijel Staridž stupio na scenu, ponovo je prevario golmana Vorma i doveo svoju ekipu u prednost od 2:0.

Ipak, gosti stižu do utešnog gola preko Jansena iz penala u 76. minutu.

Mogao je Staridž da postigne i treći gol, ali je nakon udarca spoljnim delom stopala lopta pogodila prečku.

Marko Grujić je odigrao do 89. minuta, bio je sasvim solidan, imao je i jednu sjajnu loptu za Denija Ingsa koji je izbio 1 na 1, ali je Vorm odbranio njegov udarac pred kraj meča.

Golove sa ove utakmice pogledajte OVDE.

Arsenal je bez većih problema slavio plasman u četvrtfinale pobedom protiv Redinga. Izveo je i Venger rezervni sastav sa nekoliko dečaka kao što su Maitland-Nil ili Rene Adelajd, a igrali su i Dženkinson, Holding i Gibs, kao i povratnik u tim Olivije Žiru.

Ivobi Cembrlejn
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ekipa Arsena Vengera je danas dominirala, pa je stigla do zaslužene pobede od 2:0 golovima Čembrlejna. Golove pogledajte OVDE.

Sjajan je bio Aleksandar Mitrović, on je danas junak Njukasla.

Srbin je uspeo da postigne dva gola u pobedi Njukasla od 6:0, a pored njega strelci su bili Diame (2), Riči iz penala i Ajoze Perez.

Posebno je bio sjajan drugi gol našeg napadača u 56. minutu kada je prevario čitavu odbranu gostiju, plus golmana.

Golove našeg reprezentativca pogledajte OVDE.

Da napomenemo da je Njukasl igrao sa igračem više od 25. minuta kada je Braun dobio crveni karton.

Pored ovih mečeva, plasman u četvrtfinale slavila je i ekipa Hala koja je kao gost pobedila Bristol siti sa 1:2, a golove su postigli Megajer i Doson za Hal, odnosno Tomlin za domaće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JAC (I\'m back)
Tuesday, 25.10.2016
23:38

Kakva leprsava igra i rutinska pobeda.

avatar
L F C
Tuesday, 25.10.2016
23:07

Dobra utakmica liverpula, mogla je biti i petarda ali svaka cast vormu na sjajnim odbranama. Najvise mi je drago zbog staridza jer ce mu ova dva gola mnogo znaciti, a i nas gruja je bio odlican. Takodje, i edjaria i arnold su bili odlicni.
Y N W A

avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 25.10.2016
22:55

Arsen se uplasio kad je pruzao ruku Stamu hahaha :D

avatar
gunner11
Tuesday, 25.10.2016
22:55

Holding me odusevljava.Venger je pogodio sa ovim transferom ,doveo je mladog perspektivnog stopera za samo 2 miliona .Nadam se da ce Gibbs dobiti vecu minutazu jer igra bolje od Monreala u ovom trenutku.Sto se mladih tice Wilok ,Niles i Adeleide su lose odigrali .Raduje me povratak Zirua ,ali nazalost Perez je povredjen .Jos jedna pobeda u nizu ,sada se fokusirati na Sanderland u Subotu

avatar
Djordjo COYG
Wednesday, 26.10.2016
07:56

Nije bolji od Monreala mozda je lepse igra na oko al nikako nije bolji od Monreala koji mnogo radi i mnogo posla obavlja

avatar
gunner11
Wednesday, 26.10.2016
14:07

Prosle sezone je bio jedan od najboljih igraca i bio je konstantan ali ove sezone igra toplo-hladno .Aurier ga je fizicki pojeo na utakmici protiv PSGa ,Barrow ga je driblao redovno protiv Svonsija ,i protiv Midlsebora je bio jako los .Gotovo svaki igrac zna da ga predje i da ga prevari ,pritom je spor i lose igra napadu u zadnje vreme .Medjutim ,Gibbs igra veoma dobro dobro zadnje vreme dok Monreal je u losoj formi ,ali svakako se slazem da kada igra kako ume da je bolji od Gibbsa i da je jedan od najboljih bekova u PL i naporno radi

avatar
kvopl
Tuesday, 25.10.2016
22:50

Odlicna igra, svaka cast moglo je biti i vise od 2 gola, ali dobro... Drago mi zbog Staridza podice mu ovo malo samopouzdanje.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 25.10.2016
22:47

Zaboravih da pohvalim Vorma, odbranio par vrlo teskih suteva.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 25.10.2016
22:46

Fenomenalna utakmica, kao da je prvi tim igrao. Ne znam jeste li primjetili koliko je Gruja defanzivno napredovao, dva hiruski precizna starta s' ledja, Stjuart masina, Trent ofanzivno vrlo dobar, Moreno kao da ga je klupa opametila. Staridz majstorski (osim onog suta sa pocetka), jos da udje ona precka..Ejaria odlican s loptom, mada mu pozicija bas ne odgovara. Klavan i Lukas odlicni (ne kontam penal, jer ono nije ni p od penala). Ja sam prezadovoljan, definitivno imamo dosta jaku klupu.

avatar
malialejandro4LFC
Wednesday, 26.10.2016
10:05

A Minjole? Koji nije bio linijas,i njega je klupa opametila malo.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 26.10.2016
12:15

Al' opet ono ispadanje posle kornera, mada ja i dalje tvrdim da je Minjole bolji golman od Karijusa. Bez obzira ko je na golu, cim vidim da je korner za protivnicku ekipu hvatam se za glavu.

avatar
Gorčilo
Tuesday, 25.10.2016
22:43

Gledao sam Liverpul samo drugo poluvreme. Nije to loše izgledalo. Jedna vrlo dinamična i brza utakmica. Oduševio me je Eđaria sa par odličnih poteza. Ings je trčao kao da mu život zavisi od ove utakmice. Bio je vrlo agilan, dobro se kretao. Nadam se da se oporavio od one užasne povrede. Ostali su odigrali sasvim zadovoljavajuće. Jedina mrlja je onaj glupi potez Leive nakon čega je Totenhem iznudio penal. Možemo u ovom takmičenju da idemo do trofeja. Biće 2-3 lakše ekipe poput Hala, Njukasla, Noriča ili Lidsa u četvrtfinalu kao mogući protivnici.

avatar
Kralj Stiven
Tuesday, 25.10.2016
22:43

Da nije bilo Vorma ovo bi bila petarda,neverovatno sta je sve skinuo.Ovo je pravi Staridz i ovo je sto se od njega trazi,a sto se tice Leive dati mu ispisnicu i zahvaliti se na svemu.

avatar
Nikola Rajić
Tuesday, 25.10.2016
22:42

Koja tekma jbt! Gledao sam samo poslednjih 20 minuta zbog Evrolige, ali sam u tih 20 minuta video prečku Staridža, 1 na 1 Ingsa, i još nekoliko šansi na obe strane, grmeo meč! Bravo i za Mitra!

avatar
Tuesday, 25.10.2016
22:42

5 gol Oxa ove sezone, sto znaci da mu je ovo najbolja sezona u dresu Arsenala.

avatar
Danijel Sturridge
Tuesday, 25.10.2016
22:41

Rekao sam da će kad tad da se probudi