Liga kup - "Svrake" očajne sa kreča, Hal u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.11.2016.
23:41
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Njukasl Junajteda eliminisani su u četvrtfinalu engleskog Liga kupa pošto su u penal seriji duela sa Halom postigli samo jedan gol.

Beta/Daniel Hambury/PA via AP
Beta/Daniel Hambury/PA via AP

Povezane vesti

Četvrtfinalni triler Liga kupa na "Kej-si Stadionu" u Halu pripao je domaćem timu, pošto su "Tigrovi" eliminisali Njukasl Junajted nakon izvođenja penala.

Hal Siti je slavio ukupnim rezultatom 4:1 ali tek nakon produžetaka i izvođenja penala.

U regularnom toku susreta nije bilo golova a jako bitan trenutak dogodio se minut pre kraja kada je Mbokani dobio direktan crveni karton što je značilo da će domaći ulaze u produžetke sa igračem manje.

Vodeći pogodak za Njukasl pao je u 98. minutu utakmice posle centarušta sa desne strane i uklizavanja Mohameda Diamea koji se najbolje snašao u petercu.

Radost gostujućeg tima trajala je samo minut jer Hal preko Roberta Snodgrasa stiže do izjednačenja u devetom minutu prvog produžetka. Odbrana "Svraka" je očajno intervenisala, golman je kratko odbio loptu posle prvog šuta, a Snodgras je potom natrčao na nju i sproveo je u mrežu.

Bio je to konačan rezultat, pristupilo se izvođenju penala, a u tom segmentu utakmice Njukasl je bio očajan. Tri od četiri promašena penala koštala su goste plasmana u polufinale pa dalje ide ekipa Hala.

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović nije bio u protokolu za večerašnji meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Wednesday, 30.11.2016
11:17

Bez obzira na sve,Njukasl je na gostovanju bio bolji rival.nDefinitivno zasluzuju povratak u PL.