Liga nacija: "Azuri" dominirali, ali su na pobedu čekali do poslednjeg minuta, Poljaci ispali iz elite

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 14.10.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

U okviru elitne lige novoformiranog takmičenja, večeras su snage odmerili Poljska i Italija.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Liga A, grupa 3

Poljaci su u okviru treće grupe elitne lige dočekali selekciju Italije, a meč u Hožovu okončan je pobedom "Azura" rezultatom 0:1 (0:0).


Već nakon pedesetak sekundi, velika šansa za Italijane, Žoržinjo je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku!

Nastavili su Italijani sa dobrim napadima, nakon pola sata igre Kjeza dobro ubacuje loptu pred gol Poljske, Insinje uspeva da uputi udarac, ali napadač Napolija pogađa prečku, drugu za "Azure" na večerašnjem duelu.

Samo dva minuta kasnije ponovo je Žoržinjo bio u prilici, ali je Ščešnji sjajno intervenisao.

Već u 36. minutu šansa za Kjelinija, tukao je glavom nakon dobrog centaršuta, ali je golman Juventusa još jednom briljantno reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Pred kraj prvog dela je i Florenci bio u prilici, ali je ponovo Ščešnji bio odličan, te nije bilo promene rezultata.

U nastavku prvi ozbiljnije prete Poljaci, pokušao je Grosicki iz dobre pozicije, ali je Donaruma jako dobro intervenisao.

Još dve dobre šanse za domaćina u 72. minutu, Donaruma je sačuvao mrežu nakon još jednog udarca Grosickog, potom je pripretio Milik, ali je šutirao preko gola.

Na drugoj strani je pripretio Bernardeski u 76. minutu, ali je poput Milika šutirao preko gola.

I kada se činilo da će doći do podele bodova, Lasanja proigrava Biragija, a ovaj iz neposredne blizine uspeva da ugura loptu u mrežu Poljske za 1:0. Igrao se treći minut sudijske nadoknade.

Bio je to i konačan rezultat, sva sreća pa je defanzivac Fiorentine pogodio protivničku mrežu, jer bi remi bio zaista nepravedan prema Italijanima, koji su danas igrali odličan fudbal.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke