Liga nacija - Belgijanci brojali do pet, Engleze centimetri delili od trijumfa, Crnogorci do pobede u nadoknadi!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 08.09.2020.
22:43
Izvor: Sportske.net

Lihtenštajn slavio u San Marinu.

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Povezane vesti

Liga A, Grupa 2

Belgija - Island 5:1 (2:1)
Danska - Engleska 0:0 (0:0)


Izabranici Roberta Martineza su bili nemilosrdni prema Islandu, slavili su sa čak 5:1, i to su "Ledeni" poveli u 11. minutu preko "Fridjonsona".

Već u 17. minutu "Crveni đavoli" su bili u prednosti, najpre je u 13. minutu poravnao Vitsel, preokret je Belgiji doneo Batšuaji.

Sa 2:1 se otišlo na odmor, već u 50. minutu Mertens je povisio na 3:1, Islanđane su dotukli Batšuaji drugi golom i mladi Doku, svoji prvim pogotkom u dresu reprezentacije.

baner

U duelu Danske i Engleske nije bilo pobednika, domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu, dok je finiš pripao "Gordon Albionu".

U prvom poluvremenu su odlične prilike imali Dolberg i Brajtvajt, ali je Pikfrod bio raspoložen, tek u samom finišu susreta su gosti pripretili preko Kejna, ali je kapiten tukao preko gola iz solidne pozicije.

A onda, poslednji trenuci susreta, udarac Kejna iz dobre pozicije, ali je Jorgensen intervenisao u poslednjem trenutku, skinuo je loptu sa gol linije.

Na kraju remi bez golova, Belgija maksimalna, Engleska ostaje druga, Danci treći, Island bez bodova.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Liga C, Grupa 1

Kipar - Azerbejdžan 0:1 (0:1)
Luksemburg - Crna Gora 0:1 (0:0)


Azerbejdžan je na Kipru slavio golom Medvedeva iz 29. minuta.

Što se tiče duela Luksemburga i Crne Gore, domaćin je čak bio i bolji rival, imao je veći posed lopte i daleko više prilika, ipak, u finišu su ostali sa igračem manje, Martins je zaradio drugi žuti karton zbog simuliranja.

To su Crnogorci iskoristili u trećem minutu nadoknade, dobili su penal, koji je u gol pretvorio Bećiraj.

Situacija u grupu je sledeća, Crna Gora ostaje prva sa maksimalninh šest bodova, slede Luksemburg i Azerbejdžan sa po tri boda, Kipar na dnu bez bodova.

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Liga D, Grupa 2


San Marino - Lihtenštajn 0:2 (0:2)

Gosti su konačan rezultat postavili već u 14. minutu, poveli su u trećem, sa bele tačke je bio precizan Hasler, konačan rezultata je 11 minuta kasnije postavio Frik.

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   
Večeras su se sastale i selekcije Francuske i Hrvatske, kao i Švedske i Portugala, veče je obeležio Kristijano Ronaldo, više u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke