Liga šampiona ili La Liga? Anćeloti bira nešto treće

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.09.2021.
19:40
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva konferencija.

EPA-EFE/Robert Perry
EPA-EFE/Robert Perry

Povezane vesti

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti imao je zanimljivu konferenciju pred gostovanje Interu u Milanu u 1. kolu Lige šampiona, čiji je jubilarni 10. trofej pre sedam godina doneo u vitrine kraljevskog kluba.

Vicešampion Španije će u sredu uveče na megdan osvajaču Skudeta, sa kojim se sastao i prethodne sezone, a Anćelosti je uoči utakmice izneo impresije.

"Tim je radio veoma dobro. Veoma smo uzbuđeni, Inter je nalik onom iz prošle sezone, ali sa drugim trenerom i podsticajima. Želimo da pobedimo, dominiramo i igramo dobro. Ovo je posebno za klub", rekao je Anćeloti na startu konferencije za novinare.

Prisetio se trenutka kada je 2014. godine doneo jubilarni 10. trofej Real Madridu u Ligi šampiona, pohvalio je Inter, a zatim progovorio o šansama da kraljevski klub završi na tronu posle četiri godine.

"Real je favorit za ovajanje LŠ? Teško pitanje, ali nadmetaćemo se. Konkurencija je žestoka, ali borićemo se do kraja", rekao je Anćeloti. 

Dodao je da u timu neće biti Marsela i Gereta Bejla, te da je nastupa Davida Alabe neizvestan, a Luke Modrića izvrstan, a na pitanje šta bi mu bilo draže - osvajnje Lige šampiona ili La Lige imao je diplomatski odgovor.

"Za mene je najdraži povratak u Madrid. Najsrećniji sam kada idem svaki dan u Valdebebas na trening", poručio je popularni Karlito.

Novinare je zanimalo sa kakvim emocijama se vraća u Milano i stadion gde je nizao uspehe tokom trenerske karijere.

"Istina je da sam radio u Interu na početku karijere, ali sam odlučio da promenim pravac. Inter je uvek bio važan protivnik, ali uvek sa poštovanjem".

Meč dva kluba na programu je u sredu od 21 sat na stadionu "Đuzepe Meaca", a pre manje od 10 meseci Real je na istom mestu slavio sa rutinskih 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke