FA kup - Dijazu dovoljno 10 minuta da zablista, heroj je i Eliot, Liverpul ide dalje!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.02.2022.
14:51
Izvor: Sportske.net

Dobar dan za Redse.

 EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u osminu finala FA kupa. Oni su na Enflidu rutinski savladali člana Čempionšipa, velški Kardif rezultatom 3:1.

Meč je obeležio debi Luisa Dijaza, velikog zimskog pojačanja za četu Jirgena Klopa. Kolumbijac je došao iz Porta za 45 miliona funti i u njega Redsi polažu velike nade.

 U prvom poluvremenu vodila se uglavnom ravnopravna borba. Liverpul jeste imao terensku inicijativu i loptu u nogama, ali nije stvorio bog zna kakve prilike.  

Najbolju šansu propustio je Kurtis Džons u 34. minutu, on je ostao neometan u šesnaestercu, posle odličnog duplog pasa Minamina i Žote, ali je šutirao visoko preko gola. Ova prilika jedina je vredna pomena iz prvog poluvremena.

 Već u prvom minutu nastavka mladi Liverpulov golman izašao je daleko iz svog šesnesterca, pokupio napadača gostiju Herisa, gledao se VAR, ali je sudija Medli odlučio da mu pokaže samo žuti karton.

Liverupl je pojačao ritam u nastavku i već u 53 minutu stigao do gola. Žota je iskoristio sjajan centaršut Arnolda posle slobodnjaka i postigao gol glavom.

U 57. minutu ceo Enfild je ustao na noge da pozdravi debi Luisa Dijaza i povratak na teren Harvija Eliota.

Dijaz je već posle 10 minuta pokazao šta ume i zabeležio asistenciju na debiju za Liverpul. Strelac je bio Minamino.

Mladi Harvi Eliot obeležio je svoj povratak na teren, posle višemesečne pauze, sjajnim golom u 76. minutu. Odlično je primio loptu koju je sa boka poslao Robertson i efektinim udarcem matirao golmana gostiju Filipsa.

Do kraja meča gosti su uspeli da ublaže poraz golom Kolvija u 80. minuta.

 Liverpul će se u narednoj rundi sastati sa Noričem, takođe na "Enfildu".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke