Liverpul večeras može da overi drugu fazu, ali mnogi su padali na "Pishuanu"

Autor: Pavle Knežević
utorak 21.11.2017.
15:45
Izvor: Sportske.net

Očekuje se spektakl u Sevilji. Zanimljiv je i statistički podatak o Klopovim utakmicama u Evropi.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Liverpul putuje u Sevilju sa željom da pobedi i tako obezbedi plasman u drugu fazu Lige šampiona, ali osvajanje stadiona "Ramon Sančes Pishuan" neće biti lako.

Oba tima su bila uspešna za vikend, u Ligi šampiona ih deli samo bod, dok su u prvom meču odigrali na Enfildu spektakularan meč koji se završio 2:2. Sve navodi na novi klasik.

Sevilja i Liverpul nemaju neku bogatu tradiciju rivalstava, ali izgleda uvek nekako igraju mečeve za pamćenje. Setite se finala Lige Evrope 2016. kada je Liverpul na poluvremenu vodio 1:0, delovao sigurno, a onda ih je Sevilja demontirala u drugom poluvremenu i pobedila 3:1.

Deluje da je Liverpul trenutno u boljoj formi. U Ligi šampiona nema nijedan poraz, a u Premijer ligi je u naletu. Nakon što ih je Totenhem "demolirao" 4:1, Liverpul je odgovorio sa tri pobede i izbio na peto mesto tabele, sa bodom manje od "pevaca". Kada se na to doda i pobeda nad Mariborom, onda se serija pobeda "crvenih" produžava na četiri meča.

Navijače Liverpula posebno ohrabruje činjenica da je toliko problematična odbrana primila samo jedan gol u ta četiri meča.

Ekipa iz Andaluzije ima promenljive rezultate, što se vidi i po porazu 5:1 od Spartaka u Moskvi. Sevilja se posle revanširala Rusima, ali recimo u Primeri ima tri poraza u poslednjih pet utakmica.

Sevilja se ovog vikenda namučila, jer je do pobede nad Seltom došla posle preokreta. Tim se tako vratio na peto mesto tabele i ima 22 boda posle 12 kola, isto koliko i Liverpul.

Oni obično najbolje partije čuvaju za najveće utakmice, ali je jasno da je "Pishuan" jedno od najtežih gostovanja u Španiji: Sevilja već godinu dana nema poraz kod kuće na svom stadionu, kao ni u celoj 2017. u svim takmičenjima. Impresivno.

Liverpul daje golove k'o od šale, ali odbrana Sevilje kod kuće je odlična - samo tri primljena gola do sada. Liverpul takođe ima i problema da brani prekide. Očekuju se ovde golovi na obe strane i to mnogo golova, ali biranje pobednika uopšte nije lako, jer se trenutno procenjuje da se šanse otprilike 50:50.

Ali, imajte u vidu i ovaj podatak - Jirgen Klop je vodio Liverpul na 19 evropskih utakmica od kada je došao i izgubio je samo dva puta. Oba puta od španskih ekipa, jedan meč polufinala Lige Evrope od Viljareala, a onda i to finale od Sevilje. Hoće li se nastaviti "tradicija" i večeras?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rasel Krou
Tuesday, 21.11.2017
20:24

Liverpul je postao mali gubitnicki klubic koji skoro 30 godina ne moze osvojiti PL

avatar
Скаузерлија
Tuesday, 21.11.2017
17:24

Само мала исправка у тексту : ,, Setite se finala Lige Evrope 2016. kada je Liverpul na poluvremenu vodio 1:0, delovao sigurno, a onda ih je судија Јонас Ериксон страшно покрао недосудивши чак три једанаестерца, па их је onda Sevilja demontirala i pobedila 3:1. '' Ево већ годину и по дана не могу да прежалим то финале...

avatar
_mladen_
Tuesday, 21.11.2017
17:06

Ako budu igrali kao do sad, onda ce pasti i Sevilja. Realno trebala je izgubiti na Enfildu, ali Liverpulova odbrana. Samo da ne srljaju i da igraju malo manje ofazivno kao sto su poslednje utakmice radili.