Liverpul vs Junajted 9:0! Demonstracija sile Klopovog tima za mesto lidera Premijer lige!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 19.04.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Može li ovaj tim Liverpula do pokoravanja svih takmičenja ove sezone?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted na "Enfildu" sa 4:0 (2:0) u utakmici 30. kola Premijer lige.

Derbi samo na papiru. Liverpul je bio izraziti favorit pre susreta i to su demonstrirali na svom stadionu protiv desetkovanog Junajteda.

Ali, ni da su imali sve igrače na broju, pitanje je da li bi izabranici Ralfa Rangnika mogli da se nose sa silom koju poseduje tim "crvenih", jer, izgledalo je kao da je Liverpul odigrao taman onoliko koliko je neophodno da to bude ubedljivo, sigurno, a opet bez forsiranja.

Već nakon pet minuta igre, semafor se promenio u korist domaćina. Odbrana Junajteda je bila van svakog balansa, Hari Megvajer je "iskočio" do sredine terena i to se ispostavilo kao kobno po njegov tim. Salah je dobio briljantan pas od Manea, a potom asistirao Luisu Dijazu koji zakucava loptu u mrežu.

Liverpul je "mleo" na sredini terena uz dirigovanje maestralnog Tijaga Alktantare koji je odigrao jednu od najblistavijih partija otkako je stigao u ovaj klub. A, sve je bolji. Posle 21. minuta igre, Žoel Matip je krenuo u jedan od svojih karakterističnih trkova ka proviničkom golu, učestvovao u napadu koji je u samoj završnici nestvarno kreirao Mane za Salaha, a Egipćanin posle osam utakmica bez datog gola, prekida post i pokazuje koliko voli da igra protiv Junajteda. U prvom delu sezone dao im je tri pogotka.

Stali su domaći potom, Junajted je pokušao da igra u drugom poluvremenu, imao i neke šanse preko Rašforda i Sanča, ali Alison je bio na mestu. Uz nekoliko promena, Liverpul je dobio novu energiju momaka željnih dokazivanja. Sadio Mane je došao do novog pogotka posle ubitačne kontre i očajne odbrane rivala, a zatim je svoj drugi gol na meču postigao Mohamed Salah posle asistencije Žote.

Dakle, nakon pet golova u prvom delu sezone, Liverpul je Junajtedu dao još četiri, za ukupnih devet, a nisu primili nijedan, što sveukupno, u novijoj istoriji ostaje nezabeleženo kada su dueli dva najveća engleska tima u pitanju.

Liverpul je s ovom pobedom pretekao Mančester siti na liderskoj poziciji Premijer lige i sada imaju dva poena više, uz meč više u odnosu na tim Pepa Gvardiole koji svoj meč igra sutra sa Brajtonom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke