LK (kval.) - Herojska igra Mornara sa dva igrača manje, Barani poklekli u 99. i 100. minutu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
21:04
Izvor: Sportske.net

Šta su sve izdržali, a čak su mogli i do pogotka, iako brojčano hendikepirani.

Foto: Nenad Kotlajić
Foto: Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Ekipu Mornara iz Bara smo dobro uponznali kroz dvomeč sa kragujevačkim Radničkim, kada su boljim izvođenjem penala u revanšu uspeli da eliminišu srpskog predstavnika.

Mnogi su to komentarisali kao senzaciju, ali Mornar je i protiv Dinama iz Tbilisija, i protiv Radničkog, kao i večeras protiv mađarskog Pakšija pokazao da nije ekipa za potcenjivanje.

Tim trenera Zorana Đuraškovića je poražen u prvom meču kvalifikacija za Ligu konferencija protiv domaćeg Pakšija sa 3:0, ali je ostavio vrlo dobar utisak, imajući u vidu da je u drugom poluvremenu imao dvojicu igrača manje na terenu.

Najpre je u finišu prvog poluvremena zbog oštrog starta i VAR provere isključen dvostruki strelac protiv Radničkog, snažni napadač Mornara Kris Ondong-Mba, posle čega je mađarski predstavnik poveo u 59. minutu golom Bodea.

U periodu od 60. do 62. minuta Marko Đurišić je dva puta kažnjen žutim kartonima, pa Barani od tog trenutka ostaju sa samo devet igrača na terenu!

Ipak, veliku priliku je u 65. minutu propustio Japanac Kiši, kada ga je u odličnoj kontri Vušurović proigrao, ali je golman Sapanoš odbranio Kišijev udarac i sprečio izjednačenje.

U finišu meča je bilo i incidenata, sa tribina je pogođen fizioterapeut Mornara, pa je bilo i deset minuta nadoknade vremena.

I, kada se činilo da će Mornar uspeti da zadrži rezultat koji je imao i protiv Radničkog u Leskovcu, ekipa Pakšija je iznudila penal koji je realizovao Sabo u devetom minutu nadoknade vremena - 2:0. Inače, najpre je bio dosuđen slobodan udarac, ali je posle VAR provere sudija procenio da je prekršaj bio unutar kaznenog prostora.

Međutim, ostalo je još vremena pre kraja, pa su domaći u desetom minutu nadoknade vremena uspeli da stignu i do trećeg gola, a postigao ga je Tot, udarcem iz okreta na asistenciju Mezeija, za konačnih 3:0.

Za to vreme, Kopenhagen je savladao Ostravu sa 1:0, golom Froholta u nadoknadi vremena, a najubedljiviju pobedun ostvario je švedski Haken na svom terenu protiv estonskog Pajdea - 6:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke