LN - Nemci i Bugari prokockali pobede, Ansu Fati za istoriju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.09.2020.
22:44
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv početak Lige nacija, Španci u Nemačkoj izbegli poraz u 95. minutu!

EPA-EFE/Philipp Guelland
EPA-EFE/Philipp Guelland

Povezane vesti

Večerašnji start novog ciklusa Lige nacija protekao je u znaku duela Nemačke i Španije, derbija prvog kola Lige A.

Meč je odigran na Mercedes Benc Areni u Štutgartu, a Nemci su u 95. minutu ostali bez pobede. Na kraju, 1:1, rezultat kojim Španci mogu da budu zadovoljniji. Vodeći gol za ''Pancere'' postigao je Timo Verner u 51. minutu, kada je sa oko 15 metara poslao snažan i precizan udarac u donji desni ugao De Heinog gola.


Meč će ostati upamćen i po debiju Ansu Fatija za selekciju Španije. On je postao 800. fudbaler koji je zaigrao za selekciju Španije u njenoj istoriji i ujedno drugi najmlađi koji je to učinio.
-
-

U Ligi A večeras još samo jedan meč, Ukrajina je takođe bila uspešna na svom terenu, savladala je Švajcarsku sa 2:1. Jarmolenko je u 14. minutu doveo domaće u vođstvo, Švajcarci su u finišu prvog poluvremena preko Seferovića stigli do izjednačenja, a novo vođstvo i pobedu Ukrajincima doneo je Zinčenko u 68. minutu meča.

U Ligi B, Srbija je startovala porazom u Moskvi od Rusije sa 3:1, a poraz je doživeo i naš naredni rival, selekcija Turske, koja je na svom terenu izgubila od Mađarske (0:1). Pobedu Mađarima doneo je Soboslai u 80. minutu susreta.

Istim rezultatom Velšani su slavili u Finskoj, golom Mura u 80. minutu, a Garet Bejl je u pobedničkoj ekipi odigrao samo prvo poluvreme. Na pragu pobede bila je i Bugarska, koja je na svom terenu vorila protiv Republike Irske, golom Kraeva u 56. minutu meča. Međutim, u nadoknadi vremena, Dafi je doneo bod Ircima i postavio konačnih 1:1.

U Ligi C, Slovenija je igrala bez golova sa selekcijom Grčke, a pobednika nije bilo ni u duelu Moldavije i tzv. Kosova - 1:1.

Konačno, u Ligi D, Letonija na svom terenu nije uspela da savlada Andoru (0:0), a Farska Ostrva su savladala Maltu rezultatom 3:2.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke