LN - Spektakli izostali, ali nova briga za Srbiju - Škoti su sve bolji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Srbije, Škoti sada već u kontinuitetu ostvaruju zapažene rezultate, iako ih mnogi potcenjuju uoči susreta sa Srbijom nareednog meseca.

EPA-EFE/MANUEL ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL ALMEIDA

Povezane vesti

Liga A

Francuska - Portugal 0:0
Island - Danska 0:3
Poljska - Italija 0:0

Dve utakmice od kojih se najviše očekivalo nisu opravdale očekivanja, ali su Francuska i Portugal, odnosno Poljska i Italija zadržale vodeće pozicije u svojim grupama.

Najubedljiviji večeras od utakmica Lige A bili su reprezentativci Danske koji su lako izašli na kraj sa domaćom selekcijom Islanda (3:0). Meč je rešen autogolom Sigurjopnsona na kraju prvog, pa pogotkom Eriksena na samom početku drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Skov u 61. minutu meča.

Liga B

Izrael - Češka 1:2
Rusija - Turska 1:1
Severna Irska - Austrija 0:1
Srbija - Mađarska 0:1
Škotska - Slovačka 1:0

U Ligi B nas je večeras najviše interesovala utakmica između Srbije i Mađarske, ali ishod nije bio onakav kakav smo želeli. U našoj Grupi 3 su Rusija i Turska podelile bodove, bilo je 1:1, pa su Turska i Srbija ostale bez ijedne pobede u prva tri kola. Mirančuk je doveo Ruse u vođstvo u 28. minutu, a Karaman je u 62. postavio konačan rezultat.

U Grupi 1 Austrija je opravdala ulogu favorita u gostima protiv Severne Irske. Gol odluke u pobedi od 1:0 postigao je Gregoriš u 42. minutu meča, a ovom pobedom su se Austrijanci pridružili Norvežanima na vrhu tabele.

Naredni, i poslednji rival Srbije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, selekcija Škotske, nastavlja sa odličnim rezultatima. Škoti su večeras na svom terenu savladali Slovačku sa 1:0 i zadržali lidersku poziciju u Grupi 2 Lige B. Strelac pobedonosnog gola bio je Dajks u 54. minutu meča.

U istoj grupi, Češka je večeras kao gost savladala Izrael rezultatom 2:1. Česi su poveli autogolom Abu Hane u 14. minutu, Vidra je u 48. duplirao prednost, a poraz Izraelaca ublažio je Eran Zahavi u 56. minutu. Fudbaler Partizana Bibars Natho je bio starter u selekciji Izraela, zamenjen je petnaestak minuta pre kraja.

Liga C

Grčka - Moldavija 2:0
Kosovo* - Slovenija 0:1

U Ligi C favoriti uspešni, Grčka je bez problema izašla na kraj sa Moldavcima, a Slovenija je golom Vučkića u 22. minutu savladala selekciju tzv. Kosova.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
    
Standings provided by SofaScore LiveScore
    
Standings provided by SofaScore LiveScore
    
Standings provided by SofaScore LiveScore
    
Standings provided by SofaScore LiveScore
    
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Sunday, 11.10.2020
22:42

Sofijini momci opet podbacili, kuku nama

avatar
Bádr Hari
Sunday, 11.10.2020
22:42

jedina uteha sto izlizani nije dao gol. :D

avatar
Bádr Hari
Sunday, 11.10.2020
22:41

taman sam se ponadao da ce Francuska da unisti Portugal i nebeskog skakaca kao sto su unistili mog idola Messija i Argentinu. :D

avatar
Badr Hari
Sunday, 11.10.2020
22:41

Velika sreća Francuza što nije igrao izlizani kao ni protiv Španije. Da ga nije od početka karijere splet nesrećnih okolnosti sprečio da igra protiv bilo koje od top 10 reprezentacija, ne samo da bi ih sam pobeđivao, nadavao im se golova već bi i dva puta prešišao onoga Ali Iranca. :D