LŠ - Bajern dao tri, Barsa u finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.05.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Osmi put u istoriji fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u revanš susretu sa Bajernom odbranili prednost iz prvog meča iako je nemački sastav slavio rezultatom 3:2.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna pokazali su da su kadri da postignu tri gola protiv Barselone ali je španski tim obezbedio plasman u finale Lige šampiona pošto je revanš utakmica na "Alijanc Areni" okončana rezultatom 3:2 (1:2) za domaćina.

Golove pogledajte OVDE!

Rezultat prvog meča garantovao je da će Bajern krenuti na sve ili ništa a u takvoj konstelaciji stvari bilo je izvesno da golovi neće izostati.

Pristalice nemačkog tima priredile su sjajnu koreografiju na pre početka utakmice ali su već u petom minutu sleđenih pogleda gledale kako kompletna odbrana tima za koji navijaju ispada "kao iz voza" a Manuel Nojer krajnjim naporom uspeva da zaustavi udarac Ivana Rakitića.

Odbrana Manuela Nojera kao da je osokolila izabranike Pepa Gvardiole pa su odmah krenuli u kontraudar koji je rezultirao ranim vođstvom. Očajna poziciona odbrana Barselone kod kornera rezultirala je golom Medhija Benatije iako je Mark Andre Ter Štegen imao loptu na ruci.

Nada navijača Bajerna da se može do čuda nije dugo trajala pošto je Barsin trio "MSN" već u 15. minutu izveo akciju za izjednačenje. Ostaje diskutabilno da li se Nejmarovo aktiviranje nakon pasivnog ofsajda može smatrati neregularnim ali je Brazilac bez problema smestio loptu iza Nojerovih leđa pošto su Mesi i Suarez odradili veći deo posla.

Usledio je period igre kada je Bajern tri puta testirao Ter Štegena ali je ovaj sva tri puta reagovao sjajno i sprečio Milera i Levandovskog da donesu novo vođstvo domaćem timu.

Kada Bajern nije iskoristio svoje šanse "MSN" je još jednom stupio na scenu i praktično rešio sve dileme oko plasmana u finale već u 29. minutu revanš susreta. Ovoga puta nije bilo sumnje da je gol Nejmara regularan a novu asistenciju upisao je Luis Suarez.

Do odlaska na odmor Barselona je uspela da odbrani stečenu prednost i to ponovo zahvaljujući odbranama Ter Štegena. Posebno treba istaći intervenciju mladog Nemca iz 40. minuta kada je dodatnom intervencijom izvadio loptu sa gol linije!

Početak drugog poluvremena nije obilovao uzbuđenjima pred golom Manuela Nojera i njegovog zemljaka i reprezentativnog kolege Ter Štegena. Prvi udarac ka golu Barselone u nastavku uputio je levi bek Bernat ali je lopta završila pored stative.

Na isteku sat vremena igre Bajern je još jednom pokazao da odbrana Barselone poseduje ozbiljne šupljine. Poljak Levandovski uspeo je da izbaci Havijera Maskerana iz igre jednostavnim fintama izvedenim u mestu posle čega je preciznim udarcem matirao Ter Štegena i poravnao na 2:2!

Bilo je i navijačima Bajerna jasno da je prekasno za čudo ali se izabranici Pepa Gvardiole nisu predavali pa su do kraja uspeli da postignu treći gol koji im je doneo trijumf.

Strelac trećeg gola bio je Tomas Miler koji je "zategao" sa 18 metara i na sličan način kao Levandovski zatresao mrežu Barselone za vođstvo od 3:2!

Pokušavali su Bavraci da postignu još koji gol do kraja ali im to nije pošlo za rukom usled čega je Barselona obezbedila plasman u finale Lige šampiona ukupnim rezultatom 5:3.

Katalonci će tako u Berlinu odigrati svoje osmo finale a protiv boljeg iz duela Real Madrid - Juventus igraće za peti trofej u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

94 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran GGMU CG
Wednesday, 13.05.2015
12:16

Barsa se mnogo opustila u drugo pol inace bi i ovo dobili

avatar
Barça el honor
Wednesday, 13.05.2015
14:24

Da je barsa htela da igra ubedjen sam da bi palo 7,8 golova. Samo mi zao zbog toga jer mislim da bi bilo na kraju 4;4 ili tako neki slican rezultat

avatar
skols18
Wednesday, 13.05.2015
04:44

Bravo za barsu.jednostavno su najbolji u ovom trenutku..gaze i igraju se sa svama..rakitic igracina bolji od fabregasa mnogo..suarez igracina odlicna saradnja sa mesijem i neimarom.barsa osvaja berlin bez ikakve dileme

avatar
sunshine
Wednesday, 13.05.2015
01:24

svi polufinalni mecevi su za sada bili odlicni za gledaoce mada i cetvrti mec ce biti strasan imam osjecaj.. kad bunkerasi ispadnu ranije ljudi konacno mogu da uzivaju u fudbalu

avatar
ppera 1
Wednesday, 13.05.2015
01:05

Kako sam i ocwkivao Barsi je bilo lakse da ih pobedi tamo nego na Camp Nou. I posle 25. minuta sam to i ocekivao, ali su se ipak odlucili da celo 2. poluvreme cuvaju prednost, a sto i sada smatram da nije bas mnogo pametno, bez obzira sto je bilo jasno da Bayern vise ne moze stici toliku prednost. U svakom slucaju potpuno zasluzeno finale i naravno sve cestitke...

avatar
Wednesday, 13.05.2015
00:38

Realno trebalo je biti 2-0 u prvoj i 4-2 u drugoj i Barsa da prođe. Sa Robenom i Riberijem i Alabom bilo bi čupavo.

avatar
fudbalski objektiv
Tuesday, 12.05.2015
23:33

Vcr je Barsa odigrala prvo poluvrijeme extra a drugo katastrofalno. Mislim da se nisu htjeli trošiti u drugom poluvremenu, al nisu ni trebali se povući skroz, jer to nije njihov stil i ne znaju ga igrati. Sve u svemu potpuno zaslužen prolaz i siguran sam da uzimamo 5 TITULU u Berlinu :) BRAVO BARSA - BRAVO MSN. Visca el Barca

avatar
igorbolje
Tuesday, 12.05.2015
23:31

Miler i Lewandovski bez obzira sto su postigli po gol morali su bolje kod nekih gol sansi, al dzaba sad kad je onaj prvi mec lose odigran.

avatar
Tuesday, 12.05.2015
23:28

Barem su spasili svoju cast, mislim na ''Bavarce''. Svaka cast Barsi na doktorskim partijama koje ih krase citave sezone ovog takmicenja. Bice zanimljivo sa Juveom u finalu.

avatar
Barça u ♥
Tuesday, 12.05.2015
23:16

Idemo po triplu krunu!!!Losa igra u 2 pol. ,ali se opet cuvamo za bitne utakmice.Drago mi je sto je Guardiola pobedio.nVisca El Barça

avatar
LuckyStrike
Tuesday, 12.05.2015
23:13

Cestitke Barsi na plasmanu u finale.. ali mene je danas Bajern odusevio... malo nisu imali srece mogli su jos koji gol dati ali i da su dali opet bi isto bilo na kraju... lep fudbal bio... aj sutra da bude isto ovako bolja ekipa ce proci al bar da mi gledamo lep fudbal...

avatar
Barca4ever
Tuesday, 12.05.2015
23:07

Odlicno odigrano.Da smo nastavili da igramo kao u prvom mogli smo da ih napunimo ali nema veze.Drugo poluvreme smo igrali sa 40% snage. Kad god smo hteli mogli smo da stvorimo priliku.Koliko ove sezone znaci sto imamo fenomenalne golmane.Siguran sam da bi Valdes primio bar pola ovoga sto je Ter Stegen odbranio.Ter Stegen ladno moze da igra sredinu jer deli lopte nenormalno dobro.Alves fenomenalan, neverovatno koliko je digo formu od utakmice sa Realom. Vazno je da niko nema suspenziju i da u finalu igramo kompletni.Za MSN nemam reci ubedljivo najbolji napad na svetu.Ne zna se ko lepse igra i ko ima lepse poteze.Stvarno nisu normalni. 3 genija i carobnjaka u napadu. Idemo da odigramo jos 3 kljucne utakmice ove sezone.

avatar
dali_at
Tuesday, 12.05.2015
23:02

Barca sa pola snage...

avatar
Wengerizam
Wednesday, 13.05.2015
03:45

Da je Robben igrao dao bi 3 gola sa pola snage onako levom plasirano lagano.

avatar
Barça el honor
Wednesday, 13.05.2015
14:26

Da baba...bila bi deda :)

avatar
johnterry26
Tuesday, 12.05.2015
23:01

Nojerova mozda i jedina mana - branjenje prvog ugla.

avatar
Brat Suarez#7
Tuesday, 12.05.2015
23:34

To sam i ja primetio, često prima golove u bliži ugao..

avatar
barça mes que un clu
Tuesday, 12.05.2015
23:00

Barsa odigrala drugo poluvreme koliko samo da se kaze da su odigrali. ali nije ni bilo potrebe da se zamaraju.

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 13.05.2015
00:50

Ja sam stekao utisak da niko nije htjeo zapinjati da se ne bi neko povrijedio,losiju Barsu ove sezone nisam kao u drugom poluvremenu,povukli se a tako oni ne znaju igrati,ipak dobro se zavrsilo,i drago mi je da se nije niko povrijedio.

avatar
O\'Sullivan147
Tuesday, 12.05.2015
22:56

Zbog onakve nonsalantnosti igraca Barse u drugom poluvremenu,i mogu slobodno reci nezainteresovanosti,volio bi da je Bajern dao jos 2 gola pa da se unerede od straha. Koliko su me samo iznervirali...Znam da su se cuvali za Atletiko,ali ono je previse,kad sam se ja smorio kako je bilo onda neutralnim navijacima? Ali dobro oprosteno im je...WELCOME TO BERLIN...

avatar
Susaeta
Tuesday, 12.05.2015
22:55

Totalno losa igra Barse u drugom poluvremenu, nisu trebali da idu na cuvanje rezultata! Svaka cast Bajernu za pozrtvovanost i dobrom igrom. Bajern bolji u ovoj tekmi, Stegen kralj buduci Valdes. Cekamo protivnika u finalu. Visca el Barsa!

avatar
Bojan Aleksic
Tuesday, 12.05.2015
22:55

Losa Barsa. Pre svega Alves koji je sve zivo prodao. A onda i cela odbrana, pa i vezni red. Jedino je Buskec bio solidan. Razumem ih ja da je veliki ulog bio u igri, ali morali su ofanzivnije igrati. Na kraju zasluzen prolaz, a drago mi je zbog Gvardiole sto je Bajern ponosno izasao iz meca.

avatar
Ivanp
Tuesday, 12.05.2015
22:54

Ostaje diskutabilno da li je nejmar posle pasivnog ofsajda dao neregularan gol nakon ponovnog aktiviranja stoji u tekstu.ma dajte ako sportski novinari ne znaju pravila onda ne treba da se bave tim poslom,inace pravilo ukinuto ko zna od kad jos.

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 12.05.2015
22:54

Dobro je igrao Bajern i svaka mu cast. Lewandovski dosta promasio ali dao gol. Ter Stegen na nivou a Suarez igrao dobro i asistirai i Enrike ga je verovatno izvukao zbog tekme sa Atletikom i da verovatno ne dobije povredu ali igrala je Barsa uzasno u drugom poluvremenu braneci rezultat ali dobro. Tri titule su blizu i na kraju se broje trofeji. Visca Barca!

avatar
zeks
Tuesday, 12.05.2015
22:53

Slaba partija veceras ali bitno je da smo u finalu.Potrebno je sad fokusirati se na ligu i zavrsiti posao vec protiv Atletika.Napred Barsa!

avatar
DjovaneElber
Tuesday, 12.05.2015
22:53

Bravo Bajerne pokazao si velicinu!

avatar
Rulermaster
Wednesday, 13.05.2015
08:56

Namesteno drugo poluvreme, iz 2 u 1. Toliko je bilo ocigledno...

avatar
Ognjen Petrovic
Tuesday, 12.05.2015
22:52

Pre svega nedopustivo losa i sramotna igra Barsine zadnje linije, ali sve je lakse uz najbolji trio na svetu MSN. Svaka cast i Ter Stegenu na sjajnoj utakmici. A Pedru zelim sve najbolje, ali u novom klubu naredne godine. Njegov odlazak ce biti najvece pojacanje za sledecu sezonu!nZasluzen prolaz Barse, koja je trenutno najjaca ekipa na svetu. Realno Bajernu ne bi pomogli ni igraci koji su povredjeni, jer je Bajern zreo za renoviranje, kao sto je bila Barsa pre 2 godine.

avatar
Naprednjak
Tuesday, 12.05.2015
23:53

Ako pod renoviranje misliš na trenera, onda se slažem. Igrački kadar ne može da bude bolji.

avatar
Jebi AV komsije male
Wednesday, 13.05.2015
02:03

Smesan si,kakav bre igracki kadar,Barca da je htela da igra drugo poluvreme lose bi se Bajern proveo. Jel Pelegrinija hoces za trenera ? Gvardiola je u prvih 5 trenera sveta.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 13.05.2015
01:36

bajern bi oduvao barselonu sa alabom,robenom,riberijem,martinezom to samo corav covek i pristrasan ne bi video,na nou kampu bi jos bilo gotovo MSN ne bi bio u mogucnosti da uopste ima loptu kod sebe i jedan od najvecih krivaca je bernat,koji srlja kao musica bez glave i kriv je za prvi gol u barseloni!!

avatar
Nikola M.
Tuesday, 12.05.2015
22:52

Mnogo bolji Bajern nego u prvom meču, pokazali su da mogu i bolje od onoga. Nisu se obrukali, već pobedom završavaju ovogodišnje takmičenje. Svakako da je Barsa zaslužila finale, čestitam njihovim navijačima na tome. Uzgred, odličan meč.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 12.05.2015
22:51

levandovski ubica uz aguera trenutno najbolji spic na svetu kako samo igra to je neverovatno het trik je mogao da postigne veceras...bajern je razbio barsu ali je odlucio prvi mec da su ovako igrali i u prvom mecu ko zna sta bi bilo...mada je barsi mnogo lako bilo zbog bajernovih povreda

avatar
Barça u ♥
Tuesday, 12.05.2015
23:13

Barsa ih je sve povredila..... !!!

avatar
barça mes que un clu
Tuesday, 12.05.2015
23:15

Suarez je najbolji spic na svetu. Pa tek onda slede ostali. Toliko!!!

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 12.05.2015
22:50

Sve ovce na broju i vuk sit.

avatar
Adnan
Tuesday, 12.05.2015
22:50

Navijam da Juventus osvoji LŠ.Sve ce biti protiv njih sutra jer Uefa zeli El Klasiko u finalu.

avatar
Vamos Real
Tuesday, 12.05.2015
22:49

Sta je sve Bajern promasio mogao i u finale :v a tek da su bili tu Riberi,Roben,Alaba..samo Real moze da ponizi Bajern u sred Minhena :v

avatar
Ivanp
Tuesday, 12.05.2015
23:14

Ja sam mislio da si ti realan i objektivan ljubitelj fudbala.ma da baba ima m bila bi deda eto tako zvuci tvoj komentar.

avatar
Ivanp
Tuesday, 12.05.2015
23:55

Ajd da ti odg iako si samo jedan slepi mrzitelj barselone vise nego li navijac reala.u stvari tacno je,u pravu si,bajern se ispromasivao nezasluzeno je ispao i gori tim u ovom dvomecu je prosao u finale.

avatar
Vamos Real
Tuesday, 12.05.2015
23:25

Sta sam lose rekao ? Je l Barsa pobedila Bajern u Minhenu ? Nije,je l su Bajernu falili Roben,Alaba i Riberi ? Jesu,je l se Bajern izpromasivao veceras ? Jeste,sta je sporno ?

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.05.2015
22:49

odbrana barselone ne posjeduje bas tolike supljine koje je autor teksta naveo. igrali su i previse rastereceno citav mec, pogotovo posle 2 gola nejmara kada je bilo jasno da idu dalje.. i nije mi jasno zasto potencirate diskutabilnost 1. gola kad je isti 100% regularan.. fino je opet biti u finalu.. visca el barca

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 12.05.2015
23:21

Odbrana vam je 0 da su igrali Roben i Riberi opet bi pili seven ap.Neko ko vam bude igrao malo čvršće na mesiju i nejmaru razvaliliće vas.U finale vas odveo tijago koji kao da je oba meča igrao za vas.Spanske jude Napolje.Bernat tiago i alonso može.

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Wednesday, 13.05.2015
01:41

da li stvarno treba da se hvali odbrana tima koji u proseku drzi loptu 70 posto vremena,pa da li stvarno to pricate...koliko posla ima barselonina odbrana???? ako napadnes barsu,bajern,real napunices ih..ali mali problem je sto retko kad mogu da se napadnu.

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.05.2015
23:41

ovo je odbrana koja je primila najmanje golova u evropi od svih timova iz liga 'petice'.. na 33 meca bez primljenog gola.. vecerasnja igra nije realno stanje stvari. sa istim timom na nou kampu niste sutnuli u okvir gola.. igrali ste veceras cvrsce na messiju pa covjek izmisli onaj 1. pogodak.. tesko je njega potpuno zaustaviti, previse je raznovrstan igrac

avatar
Barça el honor
Tuesday, 12.05.2015
22:47

Uopste mi se nije dopala ova taktika da barsa cuva prednost,siguran sam da su mogli mnogo vise ali dobro vazno je da su u finalu. Bajern veceras i vise nego zasluzeno pobedio. Barsa dala 2 gola,trio opet pokazao klasu. Barsa nije htela da igra u drugom pol. Idemo u finale ceka se protivnik sutra.

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 12.05.2015
22:46

Zasluzeno Bajern dobio, zasluzeno Barsa prosla u finale (svima dobro), iznervirao sam se pristupom Barsinih igraca u 2 poluvremenu, ocigledno da su zaboravili da igraju protiv Bajerna tj. Nemaca. Ali sve u svemu dobra utakmica bila, od Bajerna sam ocekivao da ce igrati ceo mec i da ce se truditi maksimalno i isplatilo im se. Cekamo sutra da saznamo protivnika :D Poz

avatar
Dejan Marinkovic
Tuesday, 12.05.2015
22:45

Malo za kladzu a :) Mnogo me nervira ovo kad se ekipa opusti ali opraštam, finale breeee

avatar
Dakijev psihijatar
Tuesday, 12.05.2015
22:45

Dve najbolje ekipe u Evropi trenutno,steta je sto Bajern nije bio kompletan gledali bi jos bolji fudbal ako je i to moguce.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Tuesday, 12.05.2015
22:45

Da je Bajern imao samo malo više sreće u prvom poluvremenu utakmica bi bila daleko zanimljivija.

avatar
Don Andres
Tuesday, 12.05.2015
23:43

da igramo finale protiv junajteda kojim slucajem, ja bih vec veceras proslavio klempavka (;

avatar
Naprednjak
Tuesday, 12.05.2015
22:44

Častan oproštaj zahvaljujući mentalitetu naših igrača. Ovo ne menja činjenicu da Gvardiola nije trener za nas. Moraću da ga gledam još godinu dana nažalost, ali od leta 2016. kreće juriš na šestu titulu! #GuardiolaOUT #MiaSanMia

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 12.05.2015
23:22

Otiće i posle ove,i ako ne ode neko drugi će voditi tim umesto njega biće čisto marioneta.

avatar
Wednesday, 13.05.2015
00:26

Vama je potreban neki Nemac na celu, ali tesko da bi mogao to biti Joakim Lev, dobar bi bio trener Gladbaha Favre ili Leverkusenov Schmidt, mada kakav Beckenbauer, prije ce ubaciti Pelegrinija nego ova dva trenera koji su vec upoznati sa Nemackim fudbalom.

avatar
Naprednjak
Tuesday, 12.05.2015
23:43

Nadam se da Kajzer uzme stvari u svoje ruke.

avatar
StefaNN
Tuesday, 12.05.2015
22:42

Nisu ni igrali drugo poluvreme.... Dominacija!

avatar
S-I-M-K-E
Tuesday, 12.05.2015
22:40

Nikad nisam vidio da je Barsa odigrala ovako lose drugo poluvrijeme...Barsa jednostavno nije zeljela da ide na gol u drugom poluvremenu,i 100% siguran da su ovo uradili zbog Gvardiole.Zeljeli su da ga puste da pobjedi.

avatar
Naprednjak
Tuesday, 12.05.2015
23:44

Ja sam 100% siguran da je Gvardiola pustio Barsu u prvom meču, ako ćemo tako.

avatar
Mario Götze - Return
Thursday, 14.05.2015
14:43

Čudno je dati 3 gola za zadnjih 10 min a pre toga 80 min nisi mogao.

avatar
Jebi AV komsije male
Wednesday, 13.05.2015
02:10

Bolje ti je da pratis odbojku ili bagminton