LŠ - Drakslerov ''ples'' u Belgiji, ''Vukovi'' mirno čekaju revanš!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.02.2016.
22:40
Izvor: Sportske.net

Predvođeni izvanrednim Julijanom Drakslerom, fudbaleri Volfsburga trijumfovali su na gostovanju Gentu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Beta/Peter Steffen/dpa via AP
Beta/Peter Steffen/dpa via AP

Povezane vesti

S obzirom da su imali i tri gola prednosti, pobeda Volfsburga moghla je da bude i ubedljivija, ali i sa konačnih 3:2 protiv Genta, ''Vukovi'' mogu da budu u potpunosti zadovoljni.

U 12. minutu viđena je prva, i to odlična prilika za Fokea iskosa sa desne strane, sa desetak metara, ali je iako neometan šutirao preko gola gostiju.

Dvanaest minuta kasnije, opasan napad Volfsburga. Duga lopta upućena je ka Arnoldu u kaznenom prostoru Genta, on je pokušao da asistira Kruzeu, ali je Stefan Mitrović u poslednjem trenutku intervenisao, zakačio je tu loptu i izbacio je u korner.

Gosti su nešto kasnije imali sreće, jer sse sudija nije oglasio posle jednog duela Simona i Dantea na ivici kaznenog prostora Volfsburga.

Ipak, kako se bližio kraj prvog poluvremena, ''Vukovi'' su bili sve opasniji, a kao plod takve igre, u 43. minutu usledila je najlepša akcija na utakmici koju je Draksler započeo sjajnim driblingom pored leve aut-linije, a onda i završio na najbolji način posle asistencije Vijerinje - 0:1!

Prvi pokušaj u nastavku meča imao je Širle, sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu poslao iznad prečke gola golmana Selsa.

Ali, što nije uspelo njemu, učinio je sjajni Draksler već u 54. minutu utakmice! Još jedna njegova majstorija, još jedan sjajan dribling, ovoga puta je to na svojoj koži osetio naš Stefan Mitrović kome je proturio loptu kroz noge, a onda i zatresao mreću - 0:2.

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Već u 60. minutu novi šok za domaće, kada je Traš odlično centrirao za Kruzea, a ovaj ispred gola domaćih bio za trenutak brži od Stefana Mitrovića i postavio ogromnih 0:3.

Izgledalo je da je već tada sve rešeno, ali tako nisu mislili fudbaleri Genta.

Najpre su uspeli da pogode prečku, što je bila samo najava onoga što je usledilo u poslednjih desetak minuta.

Igrao se 80. minut meča, kada je Kums uspeo da savlada golmana Volfsburga Kastelsa i tako vrati nadu belgijskom timu da možda može i do čuda.

U tim trenucima priliku da zaigra dobio je i snažni Kulibali koji je zamenio Depojtra i već u 89. minutu je iskoristio odličan centaršut Hasana Sajefa sa leve strane i udarcem glavom postavio konačnih 2:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy88
Thursday, 18.02.2016
13:13

Pa da su sigurni sa 3:2 i bas nisu, ali steta je sto su prokockali na kraju ovoliku prednost. Ipak je kvalitet na njihovoj strani, a genk je samo imao srece sto je bio sa lionom i valencijom u grupi!Svejedno VOlzburg takodje ne moze dalje od cetvrtfinala!

avatar
kun95
Thursday, 18.02.2016
15:11
avatar
ZGtopnik
Thursday, 18.02.2016
09:16

jao kako momak igra, Arsene to su trebao kupiti još pred 2 godine

avatar
Wednesday, 17.02.2016
23:48

Umalo nisu ispustili pobedu.