LŠ - "Farmaceuti" našli lek za Atletiko!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.02.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Evrope kapitulirao je na "BajAreni" u dinamičnom i jako uzbudljivom okršaju sa domaćim Bajerom a čovek odluke bio je Hakan Čalhanoglu koji je pogotkom u 57. minutu utakmice prekinuo niz Atletiko Madrida od gotovo devet sati igre bez primljenog

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Izvanrednu fudbalsku predstavu upriličili su nam večeras Bajer iz Leverkuzena i Atletiko Madrid u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na "BajAreni".

Nemački predstavnik savladao je vicešampiona Evrope sa 1:0 (0:0) ali je duel u Leverkuzenu pružio mnogo više od onoga što govori konačan rezultat.


Gol pogledajte OVDE!

Večerašnji duel Bajer Leverkuzena i Atletiko Madrida obilovao je uzbuđenjima u svakom smislu reči pa smo pored sjajnih prilika na obe strane videli i jedno isključenje ali i verbalni obračun trenera koji je umalo eskalirao u fizički sukob tokom prvog poluvremena.

Domaćin je krenuo agresivno od prvog minuta igre i mora se priznati da je više zaslužio trijumf od Atletika kojem se ne može spočitati želja za borbom.

Dve najbolje prilike tokom prvog poluvremena videli smo nakon udaraca Emira Spahića u 26. i Tijaga u 48. minutu igre.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine "polomio" je konstrukciju Mojinog gola ali je prečka bila saveznik Atletika pa je posle 25 minuta igre ostalo 0:0.

Gosti su do svoje najbolje prilike u prvom delu ali i na čitavoj utakmici stigli u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena nakon makazica Tijaga. Fantastičan pogodak nismo videli samo zahvaljujući refleksnoj intervenciji Bernda Lena.

Prvi deo igre obeležio je i verbalni sukob Ćola Simeonea i njegovog pomoćnika Mona Burgosa koji su se "zakačili" sa strategom Bajera ali je četvrti arbitar sprečio eskalaciju obračuna.

Germany Soccer Champions League
Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner

Drugo poluvreme donelo je još više borbe, još više prilika, kao i jedini pogodak na utakmici kojim je Bajer rešio pitanje pobednika.

Atletikov niz od 525 minuta bez primljenog gola u Ligi šampiona prekinuo je Hakan Čalhanoglu "bombom" u 57. minutu utakmice nakon sjajne asistencije Belarabija koji je "štiklom" uposlio svog saigrača.

Ispostavilo se da je pogodak Hakana Čalhanoglua doneo trijumf "Farmaceutima" iako smo do kraja mogli da vidimo makar još po jedan pogodak na obe strane.

Madriđani su zapravo postigli gol ali im je opravdano poništen pošto je lopta pre Toresovog "poklanjanja" prešla zamišljenu gol-aut liniju.

Domaći su najbolje prilike za udvostručenje prednosti imali u 74. i 77. minutu a između te dve šanse "pocrveneo" je Tijago pa su Atleti ostali sa desetoricom na terenu 15 minuta pre kraja susreta.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata a sudija je podelio još četiri javne opomene što neće pokvariti raspoloženje nemačkog kluba koji na revanš u Madridu nosi minimalnu prednost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eccentric
Wednesday, 25.02.2015
23:38

Kad sam pisao da ce biti tvrdo i ne lako arsenalu jer monako ima dobru odbranu i kad sam pisao da ce biti tesko atletiku udarali su pojedini minuse. Svaka cast na igri leverkuzena zasluzili su momci pobedu. Cahankoglu odlican gol i proslava u stilu velikog Cristijana Ronalda.