LŠ (GRUPA G): Ter-Štegen odbranio očajnu Barsu od drugog tima Dinama, poker Juvea!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.11.2020.
22:52
Izvor: Sportske.net

Katalonci maksimalni, ali igra zabrinjavajuće, Juve dodaje gas...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Katalonci su pružili još jednu bledu partiju, iako su imali preko 20 udaraca ka golu, Ukrajinci su još kako umeli da odgovore.

Heroj je definitivno bio povratnik Mark Andre Ter-Štegen i pravo pitanje je šta bi bilo da se Nemac nije oporavio i da je večeras morao da brani Neto.

Nemac je imao četiri neverovatne intervencije, sve pri rezultatu 1:0, a sve što je prethodilo tim udarcima najbolje dokazuje koliko je Barselona i dalje očajna i "bušna" sa svih strana.

U drugom meču ove grupe, Juventus je pobedio Ferencvaroš rezultatom 4:0, a heroj je bio dvostruki strelac Alvaro Morata. Tragičar je bio golman Ferencvaroša Dibuš, koji je dva puta častio Dibalu i praktično mu asistirao za 3:0 i 4:0.

Posle trećeg kola, Barselona je maksimalna sa devet bodova, Juventus ima šest, a Dinamo i Ferencvaroš po jedan.

Barselona - Dinamo Kijev 2:1

Ronald Kuman je izveo prilično snažan sastav, ako uzmemo u obzir gust raspored. Mesi i Grizman su predvodili napad uz pomoć Pedrija i Ansua Fatija, koji su ponovo bili na visokom nivou.

Katalonci su poveli iz prve šanse, pošto je u petom minutu Mesi bio precizan sa bele tačke, treći put ove sezone u Ligi šampiona. Prethodno je i sam iznudio najstrožu kaznu.

Potom su se ređale nestvarne šanse, tačnije nestvaran promašaj Grizmana, dva odlična pokušaja Pedrija, od kojih je jedan završio od prečke na gol liniji. Mesi je imao još jednu dobru priliku, potom opet Fati i neverovatno je da do poluvremena nije bilo više golova. Treba istaći da se na teren vratio Ter-Štegen, prvi put ove sezone posle operacije ramena i u jednoj situaciji je pokazao koliko je nedostajao Barseloni.

baner

U drugom poluvremenu, ista priča, samo Dinamo još bolji. Verovali ili ne, Ter-Štegen se još tri puta našao u situaciji jedan na jedan, i sva tri puta je odbranio i izrastao u heroja, iako su i Katalonci na drugoj strani nastavili da stvaraju šanse.

Napadač Dinama Ciganko je bio pravi tragičar, pošto je sva tri puta Nemac zaustavio njegove pokušaje i to zaista neverovatnim odbranama.

Ipak, u 65. minutu je usledila kazna, Ansu Fati je centrirao, a Pike bio najviši u skoku za 2:0 i kraj agonije.

Svemogući Ter-Štegen ipak nije mogao da odbrani baš sve, pošto je u 75. minutu Cigankov lako pokupio jedan otpadak u petercu za 2:1.

Hrabri Lučeskuov tim i danije nije odustajao, stvarao je pritisak, pa je Kuman uveo Lenglea umesto De Jonga, i po prvi put Alenju ove sezone, dok je Serhi Roberto takođe dobio šansu u veznom redu umesto Pjanića.

Do kraja, Barsa je strepela, igrala kao muva bez glave i uspela da sačuva pobedu i osvoji nova tri boda, ali ova igra još kako zabrinjava pred nastavak sezone.


Baner

Ferencvaroš - Juventus 1:4

Konačno je Andrea Pirlo mogao da počne meč sa Ronaldom i Moratom, kojima su pomagali Kjeza i Kuadrado po bokovima, dok je Dibala ostao na klupi.

I Juventus je, poput Barselone, došao u vođstvo odmah na startu, pošto je upravo Kuadrado ponovo probio po desnom boku, a Morata se našao na pravom mestu u petercu - 1:0.

Do odlaska na odmor, Ronaldo je mogao da postigne pogodak, ali se na neki način i obrukao pred praznim golom, mada mu je zasmetao i jedan igrač domaće ekipe.

Juventus je u drugom poluvremenu rutinski rešio meč u svoju korist. Morata je postigao svoj drugi pogodak na isteku sata igre posle asistencije Ronalda, da bi u 73. pogodio i Paulo Dibala posle velike greške golmana domaćih.

Verovali ili ne, osam minuta kasnije, identična slika, golman domaćih bukvalno časti Dibalu, dodajući mu loptu u noge za 4:0.

U finišu domaći su uspeli makar da postignu počasni pogodak, u 90. minutu pogodio je Boli za 1:4.

Juventus je do kraja sačuvao vođstvo, zasluženo je došao do ubedljive pobede koja donosi mir posle poraza od Barselone u prošlom kolu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
afasfsa
Thursday, 05.11.2020
01:23

How many penalties do you want
Messi:Yes

avatar
juvealexx
Thursday, 05.11.2020
00:15

Rezultat je "pokrio" lošu igru Juventusa veći dio utakmice pogotovo 1 pol , u 2 pol "centralna figura" utakmice bio je vratar ferencvaroša koji je bukvalno "dodao" 2 lopte dybali ,za "laganu" pobjedu , tek protiv lazija vidjet ćemo koliko može Juventus ove sezone

avatar
P. S.
Thursday, 05.11.2020
00:06

Negde sam u najavi pročitao da ćemo gledati goleadu Barse protiv desetkovanog Dinama koji je jedva sastavio tim. Ipak Barsa je to videla kao priliku da se ispromašuju koliko god žele, a da ih to ništa ne košta, ali ni to nije bilo baš tako lako pa su većinu napada završavali pogrešnim završnim i ne samo završnim pasovima. To takmičenje u gubljenju lopti i šutevima pored gola ili u golmana Dinama moglo je da ih košta i poraza da ih Ter Štegen nije spasavao. Da je Dinamo uspeo da odigra kao Šahtjor protiv Madrida verovatno ni Ter Štegen ne bi uspeo da spreči debakl.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 05.11.2020
00:02

Dobro je , mozda utihnu malo anti-Pirlo kopuci

avatar
Badr Hari
Thursday, 05.11.2020
00:02

Sreća Juveova što se izlizani vratio inače bi Ferencvaroš lagano uzeo 3 boda. Videlo se protiv Barse koliko im je nedostajao, a večeras i da mu panjevi poput Morate i Dibale samo smetaju, ali je najveći među najvećim uprkos tome ipak uspeo sam da razbije Ferencvaroš nakon što je protiv Specije ponovo dokazao da mu nema rabnog u univerzumu, a i šire. :D

avatar
GoHardV3
Thursday, 05.11.2020
00:01

Sudija ponistava cist gol Dinamu, sramota, sudija sacuvao Barselonu od ubedljive pobede Dinama zajedno sa Ter Stegenom. Deseto mesto za barsu u ligi puna kapa.

avatar
Mirjevac
Thursday, 05.11.2020
15:40

Sta ucini real i kako postize prvi gol, dali ono bese faul ili nesto trece?

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 04.11.2020
23:58

brine sto cak i Pike moze da postigne gol u Barseloni a da nije sa bele tacke, iza tog problema verovatno stoji izlizani sa svojim marekting timom koji radi protiv mog idola Messija. :D

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 04.11.2020
23:53

kakva golcina mog idola Messija. :D