LŠ (GRUPE A i C): Bajern razorio i Simeoneovu tvrđavu, preokret Sitija, gori Pirej!

Autor: Milovan Longinov
sreda 21.10.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Bavarci su apsolutni favoriti da odbrane trofej u Ligi šampiona.

EPA-EFE/Alexander Hassenstein
EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Povezane vesti

Bajern Minhen je bez dileme daleko najbolji tim u Evropi, što je dokazao večeras protiv Atletiko Madrida. Na Alijanc areni bilo je 4:0, blistao je dvostruki strelac i asistent Koman, dok su po gol dali Gorecka i Toliso. Ranije danas u ovoj grupi Salcburg i Lokomotiva su odigrali 2:2.

U grupi C, Siti je posle preokreta pobedio Porto sa 3:1, dok je Olimpijakos u nadoknadi srušio Olimpik Marsej - 1:0.


Grupa A

Bajern Minhen - Atletiko Madrid 4:0 (2:0)
Salcburg - Lokomotiva Moskva 2:2 (1:1)

Nova sezona, stari Bajern, ali doslovce. Došao je tvrdi Atletiko Madrid na Alijanc arenu, ali je posle prvih 45 minuta bilo jasno da je Bajern i ove sezone glavni favorit za titulu u Ligi šampiona.

U 28. minutu, sve skoro isto kao u finalu protiv Pari Sen Žermena, Kimih je asistent, a Koman čeka loptu na drugoj stativi, ovaj put nogom daje za 1:0.

U 41. minutu strašan napad Bajerna, ovaj put je Koman asistent, pronalazi Gorecku, koji zateže u suprotan ugao za 2:0.

Mogao je Bajern da postigne još koji pogodak, Zule je pri rezultatu 0:0 pogodio prečku posle prekida. Na drugoj strani, Atletiko je imao najopasniji napad na samom početku kada je Suarez zamalo zakasnio da je ćušne sa peterca u mrežu.

U drugom poluvremenu, posle samo tri minuta Žoao Feliks je postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Atletiko je pokušao da se vrati u meč, Karasko je imao još jednu dobru priliku, ali kada je u 66. minutu Toliso poslao bombu u rašlje nemoćnog Oblaka, bilo je jasno da Madriđanima nema spasa.

Samo pet minuta kasnije videli smo najlepši potez na meču, Toliso je prošetao celu odbranu Atletika i potom se skoro ušetao u gol za ogromnih 4:0. 

Baner

Grupa C

Mančester Siti - Porto 3:1 (1:1)
Olimpijakos - Olimpik Marsej 1:0 (0:0)

Mančester Siti je slavio na startu sezone, ali je opet pokazao svoje slabosti.

Opet je odbrana Sitija pokazala svoju neverovatnu slabost, u 14. minutu, Kanselo je predao loptu u noge Luisu Dijazu na nekih 45 metara, a isti igrač je bukvalno vukao sve do šesnaesterca, niko ga nije napao kako treba, iako je čak pet igrača Sitija bilo ispred njega u jednom momentu. Dijaz je to iskoristio i išao do kraja i pogodio dalji ugao za 0:1.

U 21. minutu sudija je pokazao na penal, onda se oglasio VAR, pa je morao da proveri, ali opet je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstože kazne bio je Aguero za 1:1.

Siti je nastavio da pritistika i dominira, ali je do drugog gola čekao sve do 65. minuta, kada je Gundogan maestralno izveo slobodan udarac za 2:1.

Gvardiola je potom odlučio da odmori Aguera, koji se tek vratio posle povrede, zamenio ga je Feran Tores, koji je postigao svoj prvenac u Ligi šampiona u 73. minutu

U drugom meču ove grupe, Olimpijakos je ugostio Olimpik iz Marseja i slavio golom u nadoknadi vremena!

Olimpijakosu je u 52. minutu poništen gol zbog ofsajda, ali je u nadoknadi sve bilo čisto kada je Valbuena asistirao, a Koka pogodio glavom za 1:0 i veliko slavlje domaćih.

U pobedničkom timu Lazar Ranđelović je igrao do 78. minuta, a dva minuta pre toga Nemanja Radonjić je zamenio Pajea.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Thursday, 22.10.2020
07:35

Ljudi jel se meni cini ili Simeone place za Godinom i Mirandom....ovo nocas nije bila atletikova odbrana...

avatar
04
Wednesday, 21.10.2020
23:04

Može Atletiko čak i da pobedi ovakav Bayern, ali ne ovako, za ovo nemaju mentalitet. Zna se kako: bunkerčina, faulovi, valjanje, provokacije, krađa vremena itd. Recimo naprave frku sa sudijom i protivničkim igračima da čovek pomisli kako bi povadili oči jedni drugima da ih saigrači ne razvade i nakon nekoliko minuta kada se frka smiri, a protivničkim igračima još uvek kulja para na uši i vatra iz noseva, mrtvi 'ladni izvedu slobodnjak i zabiju gol.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 21.10.2020
23:01

Meljemo i dalje 💪💪💪💪

avatar
_mladen_
Wednesday, 21.10.2020
22:59

Ne pokušavam da provociram ili bilo šta drugo, može li neko da mi objasni zašto je Siti dobio penal?

avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 21.10.2020
23:23

Zato što se Pepe zaleteo u Sterlinga ko vo.

avatar
Manchester City F.C.
Wednesday, 21.10.2020
23:35

Pokušaću, ali situacija je veoma komplikovana... recimo da ako kramponima udariš protivničkog igrača u slabinu onda je to faul, a ako kukom uletiš protivničkom igraču u stomak i oboriš ga na travu onda je to opet faul. E sada ako to uradiš u svom šesnaestercu onda je to penal. Naravno ne možeš u 2 sekunde da napraviš 2 faula osim ako nisi Pepe. I na kraju je ostalo slobodno sudijsko uverenje da li će da svira penal zbog prvog ili drugog faula ili zbog oba?