LŠ (GRUPE E i G): Barsa nadigrala neubedljivi Juve, minimalac Sevilje!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.10.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Katalonci odigrali najbolji meč ove sezone.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Barselona je i više nego zasluženo pobedila Juventus, utisak je dasu Katalonci lagano mogli da pobede i ubedljivije, iako je Starojdami poništeno čak tri gola zbog opravdanih ofsajd pozicija.

Grupa G

Juventus - Barselona 0:2 (0:1)
Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2 (0:2)



Derbi drugog kola odigran je u Torin, gde je Barselona pobedila Juventus rezultatom 2:0.

Vodeći pogodak postigao je Dembele u 14. minutu, a Juventus je još i dobro prošao kada se pogleda koliko su Katalonci propustili šansi večeras. Konačnih 2:0 postavio je Lionel Mesi iz penala u 90. minutu.

Meč je definitivno obeležio baksuzni Alvaro Morata. Španac je postigao tri gola Barseloni, ali su mu sva tri poništena zbog ofsajd pozicije!

Nakon što su mu u prvom delu poništeni iz jasnijih ofsajda u 15. i 30. minutu, u 55. je bio na korak od gola, ali i u ofsajdu!

Opet je asistent bio Kudrado, Morata je samo skrenuo u mrežu, ali je VAR signalizirao, Španac je za nekoliko centimetara bio najbliži golu.


Baner

Barselona je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu i Juventus je mogao da bude srećan što je bilo samo 0:1. Katalonci su odmah na početku imali dve šanse, Pjanić je testirao Ščesnija sa distance, u nastavku akcije Grizman je umalo polomio stativu.

Katalonci su poveli u 14. minutu, Mesi je sjajno uvideo i promenio stranu dugom loptom, Dembele je imao dovoljno prostora, zalomio je rivala raspalio po lopti, a ona je usput do gola zakačila Bonućija i završila u rašljama.

Ubrzo je Juve uzvratio, Morata je dao gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. Španac je potom postigao još jedan lep pogodak, ali je ponovo bio za korak u ofsajdu, još jedan pogodak je opravdano poništen.

Barsa je do poluvremena imala još dve odlične šanse, Grizman je petom maestralno ostavio Mesiju, koji iz svoje pozicije polulevo šutira pored gola. Potom je Mesi povukao kontru, u pravom trenutku dodao Dembeleu koji je preterao u driblinzima, potom je otvoren šut imao Grizman, ali je i on doneo lošu odluku u situaciji koja je morala da bude gol.

Iako je i Ronald Arauho morao da napusti teren zbog povrede, zamenio ga je Buskets, De Jong ostao jedino kao prinudno rešenje za štopera, Juventus je to loše koristio.

Barsa je bila i dalje ta koja je diktirala utakmicu, šanse su se ređale, Mesi, Pedri, Dembele, pa opet Mesi i Grizman, nestvarno je bilo da je u 75. minutu i dalje bilo samo 0:1.

Pet minuta pre kraja, Demiral je zaradio drugi žuti karton, pošto se zaleteo i nepotrebno faulirao Pjanića.

U 90. minutu, Bernardeski je nepotrebno napravio penal nad Ansuom Fatijem, a siguran izvođač bio je Leo Mesi za 0:2.

Baner

U drugom meču ove grupe, Dinamo iz Kijeva je kao gost prokockao prednost od dva gola, Ferencvaroš je izvukao bod - 2:2.

Ciganov je doneo prednost Kijevljanima iz penala u 28. minutu, da bi u 41. De Pena povisio na 0:2.

Na isteku sata igre, tim Sergeja Rebrova je uspeo da smanji, strelac je bio Nguen. Dinamo je u finišu ostao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton zaradio Sidorčuk. Brojčanu prednost domaći su iskoristili u 90. minutu kada je Boli postavio konačnih 2:2.


Grupa E:

Krasnodar - Čelsi 0:4 (0:1)
Sevilja - Ren 1:0 (0:0)

Sevilja je na svom stadionu pobedila Ren rezultatom 1:0, iako je moglo da bude daleko više.

Andalužani su imali preko 20 udaraca ka golu rivala, ali je jedini precizan bio Luk de Jong u 56. minutu posle Akunjine asistencije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crno-crveno
Thursday, 29.10.2020
02:53

Juveu definitivno fali golgeter.
Juve najvecu gresku napravio trebao je dzeka dovede po svaku cenu
Isto bi se moglo reci i za barsu bez suareza nema ko da daje golove.

Odavno dosadniju utakmicu nisam gledao. I jedni i drugi se mucili da daju gol. Bersa na srecu dala gol
Ssve je ovo jedva

avatar
P. S.
Thursday, 29.10.2020
00:29

Zanimljiv podnaslov baziran na rezultatu, a u stvarnosti loša igra Barse koja je do pobede došla zahvaljujući velikom trudu Juvea da bude gori od njih u svim segmentima igre osim defanzive. To naravno ne znači da su bili dobri i u tom segmentu jer je Barsa uspela da stvori nekoliko vrlo dobrih šansi i da ih sve do jedne promaši, a jedini gol iz igre postigao je najgori igrač na terenu zahvaljujući čistoj sreći. Sa druge strane defanziva Barse je funkcionisala na sreću da su sve odbijene lopte nakon trapavih Juveovih pasova završavale u njihovim nogama, da su šutevi fudbalera Juvea ka golu Netoa bili komični i da je Morata sva 3 gola postigao iz ofsajda.

Dembele je u potpunosti ispunio moja očekivanja izgubivši svaku, ali apsolutno svaku loptu, dok za Grizmana ne bih rekao da je par puta omašio loptu ili gol, nego da je jednom čak uspeo da pogodi stativu. Pjanić u rangu dobrih Rakitićevih partija, kada nije bio opasan po gol Barse već samo beskoristan. S. Roberto ponovo na desnom beku pored živog i zdravog Desta i ponovo ne znam šta je tražio na terenu. Itd... Paradoksalno da je Barsa stvarala šanse dok im je pas bio loš, a broj izgubljenih lopti veliki. Kada su posle 70-og minuta znatno popravili pas igru i gubili mnogo manje lopti šanse više nisu stvarali, ako ne računamo penal.

avatar
juvealexx
Thursday, 29.10.2020
00:21

Juventus ako želi u LP i do godine mora vratiti Allegrija ,sa pirlom pitanje je može li i među 4

avatar
iL dRaGoNe
Thursday, 29.10.2020
00:07

Ovaj Juventus raspad od ekipe... Ladno nisu imali šut u okvir gola 90 minuta... U grupe će da ispadnu, živi bili pa videli

avatar
No rules
Thursday, 29.10.2020
00:06

Barsa je jos uvijek mocna. Juve uplasen i realno slabiji tim od Katalonaca. Calcio na zalost puno zaostaje za Primerom i PL.

avatar
Red Demon
Thursday, 29.10.2020
00:06
avatar
zeks
Thursday, 29.10.2020
00:01

Dobra Barsa veceras, samo nedostaje vise konkretnosti u zavrsnici narocito od strane Grizmana i Dembelea

avatar
Bádr Hari
Thursday, 29.10.2020
00:00

mogao je sudija da svira penal ranije, kako bi moj idol Messi inace dao gol ove sezone. :D

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 28.10.2020
23:59

kakva majstorija mog idola Messija sa bele tacke, VAR najbolja stvar koja se se desila fudbalu. :D

avatar
Coole
Wednesday, 28.10.2020
23:59

Mogli smo ovo jos ubjedljivije, mali pedri odlican, pjanic 2 klase iznad busquetsa kao sto odavno pricam. Odbrana nam je suplja kao i obicno ali ne zbog arauja koji je za ovoliko koliko je odigrao pokazao da je bolji i od piquea i lenglea. Dembele odigrao super, vise mu lezi kad igra po desnoj strani. Sve u svemu posle ostavke bertomeua evo i prve pobjede u Torinu, nadam se da bolji dani dolaze, visca barca!

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 28.10.2020
23:58

Bolji tim zasluzeno pobedio

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 29.10.2020
07:19

I to mnogo bolji !

avatar
Oldboy
Thursday, 29.10.2020
09:39

Realno da nisu bili ovi milimetarski ofsajdi druga priča bi bila. Mi nismo imali sreće protiv Sahtjora, ali vi još manje protiv Barse sinoć

avatar
Don Andres
Wednesday, 28.10.2020
23:58

fino je vidjeti messija koji opet igra fudbal. pedri je suvo zlato barse. kakav igrac. pjanic bio odlican takodje. juve dosta tanko. iskreno se nadam da ce mocart posloziti ekipu, volio bi da uspije kao trener

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 29.10.2020
00:01

Komentar na mesto , hvala ti

avatar
Badr Hari
Wednesday, 28.10.2020
23:56

Kažem ja da to ne može bez izlizanog koji bi het-trick-om sam pobedio Barsu. I kada bi se bacao po šesnaestercu Barse ne bi dobio žuti kao Kvadrado već bi dobio penal. :D