LŠ, kvalifikacije - ''Ludilo'' u Norveškoj, Dinamo ipak prošao!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.08.2015.
20:59
Izvor: Sportske.net

Kakva drama u Moldeu! Zagrebački Dinamo imao ogromnu prednost, na kraju strepeo za prolaz dalje! Norvežani mogu da žale i za dva neiskorišćena jedanaesterca! Uzbudljivo je bilo i na Kipru, gde je danski Midtjiland slavio, ali nedovoljno za plasman u nared

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Utakmicama u Norveškoj i na Kipru, počeo je večerašnji program revanš mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posebno je bilo zanimljivo u duelu Moldea i zagrebačkog Dinama, meč je završen rezultatom 3-3, a Dinamo je prošao zahvaljujući remiju od 1-1 iz prve utakmice na Maksimiru.

Međutim, večerašnji revanš je bio dramatičan, u pravom smislu te reči! Domači su dobro počeli, već u osmom minutu meča su iznudili jedanaesterac, ali je Kamara sa bele tačke poslao loptu ''nebu pod oblake''.

Obično posle ovakvog promašaja, stigne kazna na drugoj strani, a Dinamo je to učinio prilično surovo - tri gola za samo šest minuta, u periodu od od 17. do 22. minuta prvog poluvremena, a mrežu domaćih tresli su, redom, Pjaca, Ademi i mladi Marko Rog za velikih 0-3!

Činilo se tada da je sve gotovo, ali se Norvežani nisu predavali.

Prvo je Husein u 43. minutu smanjio na 1-3, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena golman Dinama Eduardo skrivio jedanaesterac, koji je zatim odbranio Singu!

A da sve bude zanimljivije, posle samo sedam minuta igre u nastavku, domaći su iznudili i treći penal na ovom meču, koji je konačno realizovao Elijunosi - 2:3!

Tada se probudila nada Norvežana u preokret, koja je donekle smanjena isključenjem Forena u 72. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Kamara izjednačio na 3-3!

Moldeu je bio portreban još jedan gol za čudesni preokret, ali do toga nije došlo. Ostalo je 3-3, Dinamo ide dalje.




U isto vreme na Kipru, APOEL je pred svojim navijačima poražen od danskog Midtjilanda rezultatom 1-0, ali je ipak prošao dalje zbog trijumfa u gostima od 2-1.

Svjačenko je u trećem minutu doveo Midtjiland u vođstvo, domaći su zatim ostali bez isključenog Oliveire na isteku prvih pola sata igre, ali su Kiprani uspeli do kraja da se odbrane i izbore plasman u poslednju rundu kvalifikacija za LŠ.

Večeras se igraju još i mečevi:

Ajaks - Rapid i Monako - Jang Bojs

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke