LŠ - "Orlovi" nisko lete, ali ne i 175 cm visoki Nikolo Barela!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.04.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

Benfika poražena od Intera u prvom meču četvrtfinala.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savaldali su Benfiku sa 0:2 (0:0) na "Da Lužu" u okviru prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona.

Iako su "orlovi" gledajući i formu, kompletnu sezonu i lokaciju - bili favorit da uradi više na ovoj utakmici, Inter je odigrao prilično iskusno, taktički vrlo dobro i dovoljno za odličnu zalihu pred revanš.

Dosta manje sadržajan bio je prvi deo utakmice u toku kojeg je Inter imao nešto veći posed lopte, dok je Benfika imala najbolju priliku za promenu rezultata. Nju je kreirao Rafa Silva kada je lepo šutirao iz "drop kika", ali je pogodio pravo u grudi Andrea Onanu koji je ukrotio loptu. 

Nakon toga je Inter pripretio udarcem Aćerbija sa tridesetak metara. Nije bio loš s obzirom na udaljenost, ali ipak odlazi nešto iznad prečke. Definitivno bismo pričali o golu sezone da je bio precizniji.

Benfika je u nastavku susreta forsirala levi bok gostiju koju su branili Damfris i Brozović i u trenucima kada su pritiskali, dogodio se šok za domaće. Inter je započeo napad po levoj strani, ostavljeno je dosta prostora Alesandru Bastoniju koji svojom levicom šalje "kiflu" iza leđa odbrani rivala i to pravo na glavu 175 cm visokom Nikolu Bareli koji reaguje kao da je 20 cm viši. Sjajna završnica italijanskog veziste u 51. minutu koji je tako postigao prvi pogodak glavom u karijeri.

Želeo je tim Rodžera Šmita da odgovori i imao bliski susret sa golom u 57. minutu. Rafa Silva, a potom ni Gonzalo Ramoš nisu uspeli da savladaju Onanu u velikoj gužvi u petercu.

Inter je imao samopouzdanja, pretili su iz kontri, a Mihtarjan je nedugo zatim imao priliku da uveća prednost gostujućeg sastava. To se naposletku i dogodilo, nakon penala koji je skrivio najbolji igrač Benfike ove sezone, a bivši član Intera - Žoao Mario. Portugalski vezista je rukom dotakao loptu što je Majkla Olivera nateralo da gleda VAR snimak i prosudi u korist "nerazura". Romelu Lukaku je u 82. minutu stavio tačku na ovaj meč.

Mogao je Gonzalo Ramoš u 95. minutu da donese Benfiki bolju poziciju, ali loše je šutirao i Onana je još jednom spasio svoj tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke