LŠ: Rapsodija Liverpula, "petarda" Sportinga, Pavlovićev gol nedovoljan za Kopenhagen!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.08.2017.
22:42
Izvor: Sportske.net

Poznati su svi učesnici grupne faze Lige Šampiona.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Liverpul je na svom terenu bio još ubedljiviji nego u Nemačkoj, nakon pobede od 1:2 u Hofenhajmu, na "Enfildu" su slavili sa 4:2 (3:1).

Sve je bilo rešeno već nakon 20ak minuta igre, kada je Liverpul stekao tri gola prednosti.

Poveli su u 10. minutu preko Emrea Džana, osam minuta kasnije u strelce se upisao i Salah, a samo tri minuta kasnije Džan uspeva da postigne i svoj drugi gol na utakmici.

Ta tri pogotka pogledajte OVDE.

Gosti su do poluvremena uspeli da postignu pogodak, strelac je kao i u prvom susretu bio Jut.

U nastavku, igrao se 63. minut kada je Roberto Firmino postigao gol protiv svog bivšeg kluba za 4:1, a konačan rezultat je u 79. minutu postavio nemački reprezentativac Sandro Vagner.

Marko Grujić ni ovoga puta nije bio u protokolu "Redsa".

CSKA iz Moskve je na svom terenu overio prednost iz Švajcarske, kako su na svom terenu slavili protiv Jang Bojsa sa 2:0 (1:0).


Poveli su golom Šenikova u 45. minutu, a sve je bilo jasno nakon 20 minuta igre u nastavku.

Igrao se 64. minut, kada je Alan Džagoev povisio prednost "Armejaca" i tako šanse Jang Bojsa sveo na minimum.

Gosti nisu uspeli da ugroze plasman ruske ekipe u nastavku susreta, rezultat je ostao nepromenjen, te ćemo CSKA gledati u elitnom takmičenju.

Andrija Pavlovic

Kopenhagen je na gostovanju Karabagu u prvom susretu poražen sa 1:0, a danas su upisali Pirovu pobedu od 2:1 (1:0) na svom terenu.

Poveli su golom Santandera u poslednjem minutu prvog dela igre, da bi gosti izjednačili nakon 18 minuta igre u nastavku preko Ndlovua.

Srpski reprezentativac Andrija Pavlović vratio je nadu domaćim navijačima samo tri minuta kasnije, kako je glavom nakon odličnog centaršuta sa desne strane matirao golmana gostujuće ekipe.

Taj gol pogledajte OVDE.

Ipak, do kraja nije bilo promene rezultat, te je Karabag izborio plasman u grupnu fazu Lige Šampiona, zbog gola u gostima.

Sporting je nakon razočaravajućeg remija bez golova u Lisabonu bio više nego ubedljiv na gostovanju Steaui u Bukureštu. Portugalci su slavili sa 1:5 (1:1), te će igrati grupnu fazu Lige Šampiona.

Poveli su golom Sejdua Dumbije u 13. minutu, ali su domaći izjednačili samo sedam minuta kasnije preko Maranja.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultat, a prednost gostima iz Portugalije vratio je Akunja nakon 15 minuta igre u nastavku.

Samo četiri minuta kasnije Želson Martins je maltene overio plasman Sportinga u narednu fazu, a i najmanje sumnje je otklonio Bas Dost svojim golom u 75. minutu.

Konačan rezultat postavio je Batalja u 88. minutu susreta.

Priliku da zaigra u dresu Sportinga dobio je i bivši fudbaler Partizana Radosav Petrović, u 72. minutu utakmice, dok je sa druge strane čitav meč na terenu proveo defanzivac Momčilović.

Najnezanimljiviji susret viđen je u Pragu, gde je Slavija odigrala susret bez golova protiv kiparskog APOEL-a.

Kako je APOEL slavio na svom terenu pre nedelju dana sa 2:0, igraće u grupnoj fazi Lige Šampiona ove sezone.

Svi učesnici grupne faze Lige Šampiona: Real Madrid, Bajern, Čelsi, Juventus, Benfika, Monako, Spartak Moskva, Šahtjor, Barselona, Atletiko, PSŽ, Borusija Dortmund, Mančester siti, Porto, Mančester junajted, Totehem, Bazel, Anderleht, Roma, Bešiktaš, Fejenord, Lajpcig, Seltik, Olimpijakos, Napoli, Sevilja, Maribor, CSKA Moskva, Karabag, Sporting Lisabon, Liverpul i APOEL.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Thursday, 24.08.2017
07:04

Firmino jos jednom pokazao zasto je klasa na poziciji lazne devetke! Fantasticno pravi prostor za brza krila. Mnogi ga kritikuju jer kad vide da igra napadaca pomisle da mora davati mnogo golova al mu to nije primarna uloga. Mane odigrao vanzemaljsku utakmicu. Salah zabio gol u njegovom stilu al ce morati jos podici igru! Henderson polako dize formu, danas je odigrao odlicno..Lovren jedino odigrao lose. Stopera podhitno dovesti..

avatar
_mladen_
Thursday, 24.08.2017
15:04

Krila ne bi bila ovoliko dobra bez Firmina. Decko toliko inteligentno igra da je to prelepo gledati. Ne znam da li je neko pretio, ali nosu koristili Salaha kako treba. Mnogo puta se decko otvorio i samo ceka da mu se prosledi lopta, ali nije nije hteo. To je radio Kutinjo i izgledalo je odlicno.

avatar
Los Vikingos
Thursday, 24.08.2017
01:08

Nije ovaj Hofenhajm uopste bio los kao sto rezultat kaze, govorim o ukupnom rezultatu, imaju najmladjeg trenera u svim ligama petice i ovo je tek pocetak za njih. LE ce im biti skoz okej ako je shvate ozbiljno.nSto se Liverpula tice, opet odbrana zakazuje, imali su srecu sto su dobili ekipu koja je imala goru odbranu od njih, ali takve srece nece imati u LS kad nalete na vece protivnike. Mora pojacanje u odbrani, nadam se da ce Van Dajk konacno doci, treba jedan kvalitetan zadnji vezni koji ce da zaustavlja napade protivnika, jer kroz Dzana i Hendersona nije tesko proci. Ako ode Kutinjo treba dovesti i jos jednog ofanzivnog veznog koji ce proigravati napadace i to je to. Nadam se da Klop zna sta radi :-)

avatar
_mladen_
Thursday, 24.08.2017
15:06

Svakoj odbrani Liverpul moze dati gol, jednostavno napad je odlican. Njih jedno moze unistiti njihova odbrana, tj. Lovren.

avatar
_mladen_
Friday, 25.08.2017
00:36

Malo preterujes, Liverpulova odbrana ima problema sa prekidima. Iz igre Liverpul ne prima previse golova, to je cinjenica. Svaka ekipa koja igra otvoreno moze da ocekuje 4 komada u svojoj mrezi od strane Liverpula. Zasto svi mislite da je Klop veverica, ovaj tim moze dosta da postigne, zivi bili pa videli.

avatar
Los Vikingos
Thursday, 24.08.2017
16:37

Tacno je, moze dati jedan gol, ali ce zato od jace ekipe da prime 4 sa ovakvom odbranom i veznim redom pre svega.

avatar
ElNino
Wednesday, 23.08.2017
23:58

Ne postoji bolji trenutak da se pošalje ponuda za Aubu, a nek se Firmino spusti na 10ku... Piše se da je Huedes na meti Liverpula, i da od Draxlera nema ništa... A koga nema ili ko nece, bez njega se može.

avatar
Manisred
Wednesday, 23.08.2017
23:45

Gelson Martins iz Sporting-a strasan igrac! Legao bi Man United-u na desnom krilu samo tako 😊

avatar
Wednesday, 23.08.2017
23:24

Klop bi manje slavio da je osvojio ligu sampiona

avatar
Wednesday, 23.08.2017
23:20

Nisam gledao citav mec, ali, voleo bih da Momcilovica barem jednom vidim u dresu Srbije.

avatar
Adnan
Wednesday, 23.08.2017
23:03

5 engleskih klubova u LŠ,ako ne bude 2 tima u polufinalu,bit ce neuspjeh,ali sve zavisi od žrijeba sutra.

avatar
(anti)talentovan lik
Wednesday, 23.08.2017
22:59

Hahhahaha, pa naravno da ce Liverpul da prodje u LS tako sto ce da primi 3, a da postigne 6 golova. Potpuno nehumano odigrali Mane, Dzan, Firmino i Henderson. Van Dajk jos da stigne i ovo je odlicna ekipa. Ali bez njega najvjerovatnije nemamo sta da trazimo sa Lovrenom u prvoj postavi koji je, po meni, krivac za oba gola veceras i vec nekoliko sezona igra toplo-hladno sa strasnim kiksevima svakih 5-6 utakmica bez ikakve naznake za napredak u njegovoj igri.

avatar
Alison u zemlji cuda
Thursday, 24.08.2017
02:29

Lovren nije krivac za dva gola. Kod onog drugog igrao je 1 na 2 protiv dva visoka napadaca. Tu je Matip ispao. Covek ima problem jer uvek igra sa Morenom pa pokriva celu levu stranu jer Morena nema nigde. Momku treba pruziti podrsku jer gine za klub i nije cudl sto ga Klop voli jer je pravi borac. A ne da ga posle svake greske, cak i one koja nije njegova, pljuvati po tviteru i portalima. Ovi englezi narocito. Pre bi se ubili nego sto bi ocrnili prvo nekog svog...Vajnaldum je prelos bio danas skoro kao i uvek i niko nista ne prica o njemu.

avatar
_mladen_
Thursday, 24.08.2017
15:09

Cekaj malo, prvi gol je greska Lovrena, kazes greska Morena. Klop trazi da Mpreno i Trent idu napred, sto rade oba. Sad kako to da Matip moze da zaustavi igrace na desnoj strani, dok Lovren ne moze? Moreno je imao sasvim odlicnu utakmicu i treba samo umesto Lovrena jedan siguran igrac, koji se nece uspaniciti. Dobar je kao prva zamena, ali on konstantno dobro ne moze da igra.

avatar
Liverpul Crna Gora
Wednesday, 23.08.2017
22:56

Rece onaj stoper Hofena da igraju bolji fudbal od Liverpula...dva igraca fale, ako ostane Kou, mnogo bi mogli ove sezone...stoper i zadnji vezni.

avatar
Lakii
Thursday, 24.08.2017
00:11

Nista drugo. Postovanje.

avatar
Kralj Stiven
Wednesday, 23.08.2017
22:54

Na na na Liga Sampiona ajmo sad pojacanja da ne strepim na zrebu

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 23.08.2017
22:51

Cemu Liverpul da se nada kad primaju 3 gola od Votforda, 2 od Hofenhajma kuci. Robertson treba uvek da igra levo i novi stoper mora da dodje. I to jedno 50 miliona bar da ga plate. Steta za Kopenhagen.

avatar
_mladen_
Wednesday, 23.08.2017
23:34

Zasto sad pricas lose o Morenu? Sta je on to toliko lose uradio da bi trebalo Robertson da ga menja? Ovde je Lovren taj koji mora da bude rezerva i nista vise.

avatar
Mangus
Thursday, 24.08.2017
08:26

u ovoj konkretno utakmici nije nista lose uradio. Ali nije bio bas siguran na poslednjih par, a Robertson je odigrao odlicno proslu.nLovren mi za Malu Babusnicu ne bi igrao

avatar
_Goran_
Thursday, 24.08.2017
08:17

Moreno celu utakmicu proveo na protivnickoj polovini, vise je Mane igrao beka od njega. Naravno da Robertson treba beka da igra, bar ima u glavi nesto za defanzivu. A Lovren apsolutno rezerva.

avatar
LFC_KOVIN
Thursday, 24.08.2017
00:55

Sta smo dovodili Roberstona ako ce da se stalno menja sa Morenom?Realno gledano Moreno nije imao ocajnu utakmicu kao po navici ali je imao sitne kikseve koji su nam mogli doci glave, ukoliko ne znas na koje mislim pusti highlight od 20-30 minuta i sigurno ces videti. Drugo, Moreno se ubacivao u napadu ali nije nista uradio, nijednu sansu nije stvorio, izveo je 3-4 kornera svi centarsutevi su bili beton liga kvalitet, jedva da je dobacio do peterca. Sa druge strane Roberston na debiju iako je imao neka netacna dodavanja itd je stvorio brdo sansi, centrirao non stop, ubacivao se i bio dobar u odbrai, svakako vise znaci na terenu od Morena. Lovren je takodje nepredvidiv kao i kisa u engleskoj, niko ne zna da li ce odigrati tekmu zivota ili napraviti 2 kiksa i dati autogol, podhitnoo novi stoper a Lovrena da pusta u kup utakmicama cisto da ne zardja na klupi i kada je neko od standardnih stopera povredjen. VVD bi bio pun pogodak.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 24.08.2017
00:46

Asensio ce dugurati dalje no sto ce Kutinjo i Dembele zajedno u karijeri jer zna reci hvala, ne ucenjuje klub za vecu platicu. :) Za razliku od svih vas pratim Asensija 3 godina, dok sam pricao da ce biti kandidat za zlatnu loptu citao sam komentare raznih 'Nejmara, Moura, Depaja, Gecea gde su sad oni? Samo neuki pristrasni navijac moze reci 'polako da sacekamo dokle ce Asensio stici' dalje od Kutinja sigurno, ako nije i vec klasa iznad.

avatar
FanEngleskogfudbala
Wednesday, 23.08.2017
22:47

Liverpul je odigrao dobru utakmicu.Ali za veće ciljeve u LŠ i u Premier Ligi,mora da dodje još jedan stoper,i zadnji vezni.Imaju odličan napad,kada(ako) se u tim vrati Kutinjo biće još moćniji.Neće nikome biti lako protiv Liverpula,jer teško da postoji odbrana koja je pored njih bezbedna.Sigurno mogu daleko,ako rano ne naiđu na Real.Sa svima ostalima imaju šanse ako se malo stanje u odbrani poboljša.Hofenhajm je dobar,nisu imali sreće u žrebu što su izvukli mnogo jači tim,izgubili su mnogo odlaskom Sulea i Rudija,ali tim nije loš.Biće dobri u LE. Vagner je dobar igrač.Ali realno tim nije dovoljno dobar za LŠ.

avatar
Wednesday, 23.08.2017
22:47

Свака част њему, али мени је драго кад видим неко ново име у Лиги шампиона, па нек је и из Азербејџана!

avatar
L F C
Wednesday, 23.08.2017
22:46

Odlicna igra, pogotovo u prvom poluvremenu. Od pocetka je se videlo da odlicno igramo i da je pobeda sigurna. Svi igraci su bili odlicni, ali mane je zverina. Pohvalio bih i igrace hofenhajma zaista su dali sve od sebe.
Y N W A

avatar
Steffi
Wednesday, 23.08.2017
22:45

Marko Grujic samo trenira sa klubom.

avatar
Wednesday, 23.08.2017
22:43

Cestitam svim navijacima Liverpula,konacno ste opet gde vam je i mesto ...

avatar
dacha
Wednesday, 23.08.2017
22:42

Dobar Liverpul,opet nam je napad bolji od odbrane,Hofenhajm simpatična ekipa golman im je najbolji igrač

avatar
Red Demon
Wednesday, 23.08.2017
22:41

Veliki Klop je pokazao ovom Nagelsmanu nabedjenom gde mu je mesto. Can i Firmino impresivni, ponavljaju se ove greske u odbrani ako nam je Hofenhajm lako dao dva na Enfildu koliko li ce P$G ili Real tek, ostaje jos malo nade za VVD ili Hevedesa! Odlicna utakmica.

avatar
Gorčilo
Wednesday, 23.08.2017
22:40

Liverpul briljantno. Odbrana je malo klimava. Arnold mora da unapredi igru u odbrani. Napad deluje zastrašujuće. Brine samo što nemamo nikakvu alternativu za Manea i Salaha. Uz ostanak Kutinja i nadam se dolazak Van Dajka moći ćemo da se nosimo sa svima samo da nas ozbiljnije povrede zaobiđu.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 23.08.2017
22:38

Srbijo, najlepsa bajko, KARABAG će igrati u ligi šampiona! Azerbejdžan! EJ! c c c

avatar
Wednesday, 23.08.2017
22:38

Mozda je ovo Liverpul cekao da bi krenuo u ozbiljniju kupovinu. Kao Arsenal ranije. Dok ne osigura LS, nista ne kupuje. Samo se nadam da ce Liverpul malo bolje kupovati od Arsenala.

avatar
Gorčilo
Wednesday, 23.08.2017
23:25

Van Dajk ili Hevedes i na sredini Gorecka ili Seri. S njima dvojicom i uz ostanak Kutinja bili bi smo sila.

avatar
Thursday, 24.08.2017
09:18
avatar
_Goran_
Thursday, 24.08.2017
08:19

Seri nece doci sigurno, nismo zainteresovani za njega, a i Gorecka cisto sumnjam.

avatar
MSSZRMK
Thursday, 24.08.2017
02:06

Sta ima Liverpul da ceka kada se za 7 dana zatvara prelazni rok?