LŠ - Rasplet, drhti aktuelni i nekoliko bivših šampiona Evrope!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.12.2019.
12:45
Izvor: Sportske.net

Šta se čeka u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Stigli smo i do završnice takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona. Nije ništa gotovo, a iznenađenje je da aktuelni prvak Evrope i još nekoliko bivših prvaka Starog Kontinenta nisu obezbedili prolaz u nokaut fazu.

U grupi H, Čelsi mora da savlada Lil kod kuće, ako hoće da bude siguran, Francuzi nikoga nisu pobedili ove jeseni zu Ligi šampiona. Ajaks koji vodi sa 10 bodova ne sme da izgubi kući od Valensije.

Evropski šampion Liverpul traži bod u Salcburgu kako bi se plasirao u nikaut fazu. Oni vode, imaju bod više od Napolija i tri od Salcburga. Napoliju je potreban bod protiv Genka, kako bi bio siguran, naravno pobedom u grupi idu kao prvi, ako Liverpul ne dobije.

U grupi F, za dva bivša evropska šampiona je jedno mesto. Barsa je prva, sa rezervnim timom stiže u Milano, Interu je potrebna pobeda kako bi se sigurno plasirao, ako Dortmund dobije nezainteresovanu Slaviju.  Dakle, Inter drži situaciju u svojim rukama.

U grupi G večeras je najkomplikovanije je bi Lion prošao pobedom nad Lajpcigom i osvojio prvo mesto u grupi. Benfika jedina ne može u top 16 fazu, ali mogu da dobiju Zenit sa dva razlike ili čak i samo pobedom, ako Lion izgubi od Lajpciga.

Sutra u grupi A neće biti ništa značajno, PSŽ je osvojio prvo, Real drugo mesto, Briž pobedom ide u LE.

U grupi B, Bajern i Totenhem su prošli, Zvezda će u LE, ako ne izgubi u Pireju od Olimpijakosu.

Siti u Zagrebu igra bez obaveze, prvi su u grupi, ali ostale tri ekipe gledaju ka željenom raspletu. Dinamo mora da pobedi Siti i da se nada da Šahtjor neće dobiti Atalantu u Ukrajini. I Italijani imaju računicu, ako dobiju "Rudare", potrebno im je da Siti ne izgubi na "Maksimiru" i biće u nokaut fazi.

I na kraju, ostalo je da Atletiko overi plasman u top 16, Juventus je prvi, igra bez motiva u Leverkuzenu. Ali, čak i da Bajer pobedi, Atletiko drži sudbinu u svojim rukama, igraće protiv Lokomotive kod kuće i uz pobedu sigurno prolazi kao drugi.

I to je to, dakle, čekaćemo aktuelnog i nekoliko bivših evropskih šampiona da se izbore za proleće u Ligi šampiona. Na žrebu su u prvom šeširu, sigurno Juventus, Barselona, Mančester Siti, Bajern, PSŽ, a sigurno drugi su Totenhem i Real Madrid koji će biti mina u drugom šeširu.

Što se žreba tiče, na programu je u ponedeljak u Nionu u podne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Tuesday, 10.12.2019
15:03

Mora ono na tezi nacin, kao i prosle sezone. Ali samo da se docepati grupne faze. Bitno je po meni ostati sto duze u LS jer nikad ne znas kolika prednost moze biti u februaru! Mozda se stvori jos veca prednost pa nije lose ici po duplu krunu. Ipak je Lvp prosle sezone odvajalo par cm na Etihadu i bolje sudjenje od duple krune i rusenja Arsenalovih nedodirljivih.

avatar
Jean-Luc Picard
Tuesday, 10.12.2019
13:52

Aktuelni ne drhti uopste.

avatar
A.Shevchenko 7
Tuesday, 10.12.2019
17:49