LŠ - Rat, drama i Atletiko u 1/4 finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.03.2015.
23:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon penal drame na "Visente Kalderonu" u kojoj je u tragičara izrastao napadač gostiju Štefan Kisling.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Fantastičnu fudbalsku predstavu i pravi rat na terenu priredili su nam večeras Atletiko Madrid i Bajer Leverkuzen. Bespoštedna borba trajala je 120 minuta a pitanje pobednika rešeno je tek nakon penal serije u kojoj je "fortuna" pogledala viceprvaka Evrope.

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanš susretu sa Bajer Leverkuzenom najpre anulirali zaostatak iz prvog meča (1:0) a onda u penal drami slavili rezultatom 3:2!

Golove pogledajte OVDE!

Domaćin je bolje otvorio meč sa jasnom željom da što pre anulira zaostatak iz Leverkuzena. U uvodnih 15 minuta nismo videli ozbiljne prilike ali je zato već u 21. minutu Dijego Simeone bio prinuđen da menja golmana.

Umesto povređenog Migela Anhela Moje mesto među stativama zauzeo je Jan Oblak koji je u nastavku utakmice pokazao visok nivo mobilnosti pa se nije primetilo da je u igru ušao sa klupe.

Prva prava prilika pred golom gostiju rezultirala je golom Marija Suareza koji se najbolje snašao u gužvi nakon prekida, pa je uz pomoć defanzivca Bajer Leverkuzena prevario Bernda Lena i anulirao prednost "Farmaceuta" već na početku revanš susreta.

Samo dva minuta nakon vodećeg gola Atletiko je mogao da nokautira protivnika ali je Mario Mandžukić previše oklevao pa je u odsudnom momentu odbrambeni igrač Bajera izbacio loptu u korner.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Bajer je stvorio u 45. minutu ali je pokušaj Hakana Čalhanoglua da uposli nekog od svojih saigrača u srcu šesnaesterca osujetio Jan Oblak pravovremenom intervencijom.

Rezultat sa kojim se ušlo u drugi deo meča garantovao je veliku borbu jer Atletiko nije imao pravo na grešku a u isto vreme je želeo da dotuče Bajer i stigne do drugog gola.

Kako je vreme odmicalo Atleti su stezali obruč oko Lenovog gola, imali sjajne prilike u 70. i 80. minutu ali je u obe situacije Bernd Leno bio na visini zadatka pa se otišlo u produžetke.

U trideset minuta produžetaka prštalo je na sve strane, bilo je pregršt grubih startova pa je Ricoli jedva uspevao da održi situaciju pod kontrolom. Štefan Kisling je u 95. minutu imao dobru priliku za Bajer ali je intervenisao Oblak.

Domaćin je svoje najbolje prilike u drugom produžetku propustio u 106. i 116. minutu nakon udaraca Arde Turana i Fernanda Toresa. Obe prilike bile su osujećene od strane sjajnog Bernda Lena.

Kako posle 120 minuta igre nije bilo promene rezultata, pitanje plasmana u četvrtfinale rešeno je nakon penala.

Fudbaleri Atletiko Madrida prvi su izvodili penale a Raul Garsija je u prvoj seriji prebacio gol. Bajer je propustio priliku da stekne prednost pošto je Hakan Čalhanoglu tukao po sredini gola a Oblak je zaustavio njegov udarac.

U drugoj seriji identični udarci Antoana Grizmana i Simona Rolfesa i sigurna egzekucija. U trećoj seriji pogađa Suarez a Toprak prebacuje gol pa Atletiko stiče prednost.

Četvrta serija počela je fantastičnom intervencijom Bernda Lena koji zaustavlja udarac Kokea a Kastro poravnava na 2:2.

Odgovornost u petoj seriji preuzeli su Fernando Tores i Štefan Kisling ali je samo Španac bio precizan pa je Atletiko obezbedio plasman u četvrtfinale posle penal drame.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LuisSuarezFB
Wednesday, 18.03.2015
00:36

Spanski klubovi dominiraju :)

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Wednesday, 18.03.2015
01:08

hahaha... real skoro ispao,Atletiko isto visio.Barsa ima blagu prednost, sto nije nekakav veliki rezultat. Ja tu dominaceije ne vidim , samo sudijsku pomoc , srecu veliku i anti -fudbal (ATM)..Siti je uspeo da okrene rezultat u grupnoj fazi protiv bajerna, nema razloga zasto se to nebi dogodilo i sutra.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 18.03.2015
01:11

Ne, donimiraju Real i Barsa otkad je fudbala, ostali danas jesu - sutra nisu.