LŠ - Tadić se igrao sa Realom, ali Madriđani idu kući zadovoljniji!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.02.2019.
22:56
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" bili bolji rival, ali...

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Jako interesantan meč gledali smo na "Johan Krojf" stadionu u Amsterdamu, gde je u okviru osmine finala Lige šampiona gostovao madridski Real.

Domaći Ajaks je većim delom susreta bio bolji tim, ali je Real "na iskustvo" uspeo da stekne veliku prednost pred revanš na "Bernabeu", slavili su u Amsterdamu sa 1:2 (0:0).


Prvi su pripretili "Kopljanici" već u devetom minutu preko Mazruija, ali je mladi bek šutirao pored gola.

Nakon toga, dobar pokušaj Vinisijusa na drugoj strani, ali je Onana dobro intervenisao.

A onda, 26. minut, odlična prilika za Dušana Tadića, ali nije srpski reprezentativac imao sreće, pogodio je stativu!

Sve je bolje igrao Ajaks, imali su novu itekako izglednu priliku samo 10 minuta kasnije, Zijeh je ostao sam pred Kurtoom, ali je Belgijanac odlično istrčao, skratio mu ugao i odbranio njegov pokušaj.

Ubrzo nakon toga, domaćin stiže do prednosti, strelac je bio Nikolas Taljafiko.

Ipak, sudija je nakon konsultovanja sa kolegama iz VAR sobe odlučio da pogleda snimak, nakon čega je doneo odluku da poništi gol domaće ekipe, zbog ofsajda u kojem se našao Dušan Tadić, koji je uticao na kretnju golmana Reala Kurtoe, dok je u ofsajdu bio i Taljafiko, u začetku akcije, tačnije kada je De Liht poslao loptu ka golu Reala glavom, što je Kurtoa odbranio, da bi se Argentinac aktivirao iz ofsajda i poslao loptu u mrežu gostiju.

Do kraja prvog dela nije bilo uzbuđenja, detaljnije o prvih 45 minuta OVDE, da bi Benzema opasno pripretio rivalu nakon šest minuta igre u nastavku, ali je Onana odlično intervenisao.

Samo minuta kasnije, šansa na drugoj strani, Neres beži odbrani Reala, ali je otišao previše u desnu stranu, pa je Kurtoa uspeo da skrati ugao i odbrani pokušaj talentovanog Brazilca.

Međutim, na isteku jednog časa igre, Vinisijus pravi dar mar u odbrani Ajaksa, proigrava Benzemu, a ovaj rutinski cepa mrežu domaćina za 1:0 u korist Madriđana.

Nisu se predavali domaći, igrao se 75. minut kada je Tadić počeo jednu lepu akciju, proigrao je Neresa koji beži odbrani Reala, potom proigrava Zijeha, Marokanac tuče na prvu i matira Kurtou za 1:1.

Ova dva pogotka pogledajte OVDE.

Pripretio je potom Asensio na drugoj strani, ali je tukao pored gola, da bi u 87. minutu Karvahal sjajno centrirao sa desne strane, a Asensio lako pogođa mrežu Ajaksa za novu prednost Reala.

Mogao je Dolberg da poravna, ali je Kurtoa uspeo da zaustavi njegov pokušaj duboko u sudijskoj nadoknadi.

Pobeda Reala, ali u Madridu neće imati pomoć kapitena Ramosa, koji je sakupio kartone i biće suspendovan sa narednog susreta u okviru LŠ.

Ajaks: Onana, Mazrui, De Liht, Blind, Taljafiko, De Jong, Šene (Dolberg), Van de Bek, Zijeh, Tadić, Neres

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Naćo, Ramos, Reguilon, Kros, Kazemiro, Modrić, Bejl (L. Vaskez), Benzema (Asensio), Vinisijus (Marijano)

Sudija: Damir Skomina
Stadion: "Johan Krojf Arena" (Amsterdam)

Revanš je zakazan za peti mart na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu, od 21h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak