Ludnica u Sofiji - Štoper branio penale, Ludogorec u LŠ!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.08.2014.
23:34
Izvor: Sportske.net

Bugarski šampion Ludogorec stigao je do istorijskog plasmana u Ligu šampiona nakon penal serije koju je obeležio štoper Moti i to u ulozi golmana!

ludogorets.com
ludogorets.com

Povezane vesti

Ono šte večeras dogodilo u prestonici Bugarske prepričavaće se nedeljama a ishod je takav da Ludogorec odlazi u grupnu fazu Lige šampiona!

Šampion Bugarske eliminisao je Steauu nakon boljeg izvođenja penala a u junaka utakmice izrastao je štoper Kozmin Moci koji je u penal seriji ODBRANIO dva penala.

Ludogorec je u regularnom toku susreta slavio 1:0, golom Vandersona u 90. minutu, a dva minuta pre kraja produžetaka ostao je bez prvog golmana Stojanova i šanse da ga zameni rezervni golman Čvorović.

U toj situaciji na gol je stao štoper Kozmin Moci a sve ostalo je priča koju samo fudbal može da nam priredi...

Revanš utakmica plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona između Ludogoreca i Steaue igrana je u Sofiji a domaćin je i pored toga ima veliku podršku navijača na čijim je krilima i uspeo da stigne do produžetaka.

Ludogorec je u regularnom toku susreta u potpunosti nadigrao slavni rumunski klub ali je do gola vrednog produžetaka stigao tek u 90. minutu.

Toliko željeni gol postigao je Brazilac Vanderson koji je u igru ušao samo pet minuta pre kraja susreta.

Regularni tok susreta završen je minimalnom pobedom Ludogoreca pa se otišlo u produžetke koji su doneli pravu dramu.

Domaćin je dominirao na terenu, stvarao prilike, ali je Steaua dva minuta pre karaja drugog produžetka povukla kontru koju je presekao golman Stojanov prekršajem van kaznenog prostora zbog čega je mu je Undijano Maljenko pokazao direktan crveni karton.

Kako trener Ludogoreca Dermandžijev više nije imao prava na izmenu, na gol je poslao Rumuna Kozmina Mocija koji igra na štoperskoj poziciji.

Promene rezultata nije bilo u poslednja dva minuta iako je Steaua imala priliku iz dosuđenog prekršaja koji je skrivio Stojanov ali je lopta završila preko prečke. Tako se pristupilo izvođenju penala.

Pre početka penal serije niko nije slutio da bi Rumun na golu Ludogoreca mogao da kao štoper odbrani makar i jedan udarac fudbalera Steaue a Moci je čak dva puta kao panter skinuo penale zemljacima i odveo šampiona Bugarske u grupnu fazu Lige šampiona.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke