Luiz i Inijesta - Da li su zaslužili mesto u najboljih 11?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.01.2015.
21:00
Izvor: Sportske.net

Najviše komentara vezanih za izbor FIFA za tim godine bio je oko Andresa Inijeste i Davida Luiza. Da li su zaslužili svoje mesto u idealnom timu?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Svečana dodela nagrada među kojima je najbitnija "Zlatna lopta" koja je otišla u ruke Kristijana Ronalda je završena. Dok se oko većine nagrada objektivnost nije dovodila u pitanje, jeste oko izbora za najboljih 11 sveta.

Među najboljih 11 na svetu našli su se i David Luiz i Andres Inijesta, dvojac oko kog se podigla najveća prašina nakon ovog proglašenja.

David Luiz je član odbrane reprezentacije koja je od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva primila 7 golova i reprezentacije koja se "provlačila" na istom prvenstvu, a sa Čelsijem prethodne sezone nije uspeo da osvoji niti jedan vredan trofej. Ove sezone igra u PSŽ-u, ekipi koja trenutno zauzima četvrto mesto u francuskoj Ligi 1.

Andres Inijesta
, kao i David Luiz, nije osvojio niti jedan trofej prethodne sezone sa Barselonom, sa reprezentacijom Španije je doživeo krah na Svetskom prvenstvu.

Takođe, ove sezone u Barseloni nije nezamenjiv kao prethodnih, njegovo vreme kao da je prošlo pošto ne igra na nivou od pre 2-3 godine.

Kvalitet ova dva fudbalera je neosporan i o tome ne treba trošiti reči, ali se postavlja veliko pitanje da li je za ovu dvojicu imalo mesta među najboljih 11 na svetu.

Objavljen je spisak 11 igrača koji su proglašeni kao zamene, na poziciji štopera su Humels i Alaba, dok je na poziciji centralnog veznog Modrić, Jaja Ture i Ćabi Alonso.

Takođe, među zamenama, kao ni u prvih 11, nema niti jednog odbrambenog igrača Atletiko Madrida.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Monday, 12.01.2015
22:03

Sta vam sad smeta Injesta???Covjek je najbolji vezni igrac koji postoji,svi vam sad smetaju igraci iz Barse!!!!!

avatar
Monday, 12.01.2015
22:05

Znam da te drma jos uvek dodela. :D

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Monday, 12.01.2015
22:06

Iniesta je to bio. Ali sad je daleko od toga, predaleko. Cestitaj Ronaldu, jos jednom je najbolji.