Luka i drugovi poslali Velšane nazad u Čempionšip!

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.05.2019.
20:27
Izvor: Sportske.net

Poput Fulama i "Plave ptice" se ekspresno vraćaju u niži rang.

Beta/Simon Galloway/PA via AP
Beta/Simon Galloway/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Kardifa poraženi su na svom stadionu od Kristal Palasa u pretposlednjem kolu Premijer lige, pa se tako i zvanično posle samo godinu dana vraćaju u Čempionšip.

Utakmica 37. kola na stadionu u Velsu okončana je sa 2:3 (1:2) u korist ekipe Roja Hodžsona.

Poveli su gosti iz Londona preko Zahe, igrao se 28. minut kada je Taunsend poslao loptu do repezentativca Obale Slonovače, koji je lukavim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Eteridža.

Ipak, tračak nade za "Plave ptice", samo tri minuta kasnije, nesporazum Kelija i golmana Guaite, defanzivac postiže autogol za 1:1.

Ipak, u 39. minutu "Orlovi" vraćaju prednosti, Aju je proigrao Batšuajia u kaznenom prostoru rivala, Belgijancu nije bilo teško da vrati prednost gostima.

Otišlo se na odmor sa 1:2, da bi nakon 25 minuta igre u nastavku Andros Taunsend postigao jako lep gol za dva gola prednosti u korist gostujućeg sastava. Tukao je sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao, lopta je pogodila stativu i potom odsela u mreži Kardifa.

Ponadali su se domaći fudbaleri u 90. minutu, kada je Bobi Rid postigao efektan pogodak za 2:3, ali se ispostavilo da je to bilo sve od "Plavih ptica", doživeli su poraz i ostali bez šansi da se zadrže u eliti.

Pored Kardifa u niži rang će i Fulam, kao i Hadersfild.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke