Lulićevo zbogom reprezentaciji

Autor: Boban Filipović
petak 29.12.2017.
15:28
Izvor: Sportske.net, sport.ba

Iskusni fudbaler Lacija više neće nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Senad Lulić je doneo ovu odluku jer smatra da je vreme da prepusti šansu mlađima. Njegovu "oporuku" prenosimo u celosti:

„Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je u pitanju ljubav, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim.

Međutim, vreme je za zbogom.

Nakon dana i dana razmišljanja i razgovora sa porodicom i svojim najbližim, odlučio sam da je za mene reprezentativna karijera završena. Teška srca ovo govorim, jer sam uložio svoje vreme, zdravlje i ogromnu količinu ljubavi boreći se za grb svoje zemlje.

Nekad je išlo loše, nekad dobro, a kruna moje karijere, kao i svih nas, je odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Ostaje žal što nismo ponovili taj uspjeh, ali smo se nege putem izgubili i sada je vreme za mlade snage koje dolaze i koje bi trebale učiti na našim greškama.

Neke su stvari mogle bolje, neke su urađene savršeno i jedino za čime nikada ne žalim jeste to što sam uvijek davao sve od sebe na terenu. Nekad je to nekome izgledalo možda premalo, ali svi mi znamo koliko smo preživeli stresa, zajedno sa našim porodicama.

Hvala svim selektorima, Savezu, navijačima, koji su nas pratili po celom svijetu i koji će mi najviše nedostajati, medijima, saigračima, sakupljačima lopti, ma svima, koji su na neki način bili dio mog života, ali vrijeme je za rastanak od reprezentativnog dresa, s tim što ću biti najverniji navijač BiH u budućnosti.

Pošto se nekad krivo protumače neke rečenice i stvari, zamolio bih medije da prihvate moju odluku, koja je donesena nakon dugo razmišljanja i na koju nikad nisu uticale stvari koje su se desile ili se nisu desile.

Sa svima sam oduvijek imao dobar odnos, kako u Savezu, tako i u svlačionici, ali i mimo nje i ova moja odluka je donesena isključivo jer sam osetio da je vreme za nove snage i novu krv.

Hvala Vam svima što ste mi davali podršku i bili uz mene sve ove godine.

Vaš Senad Lulić“


Lulić je od svog debija za 'Zmajeve' 2008. godine do danas odigrao 57 utakmica u dresu reprezentacije BiH i postigao 4 gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke