Madridski "berberin" i 26 razloga da mu opet verujemo!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.03.2020.
09:05
Izvor: Sportske.net

Povratak na mesto zločina!

EPA/J.J.GUILLEN
EPA/J.J.GUILLEN

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida i Barselone večeras se sastaju u možda u jednom od najznačajnijih El klasika, pošto bi ovaj još kako mogao da utiče u trci za titulu.

Barselona je pre dve nedelje bila dva boda iza Reala, ali su onda Selta i Levante "odigrali" za Katalonce, koji sada u Madrid dolaze sa dva koraka ispred najvećeg rivala.

Kao i obično, u centru pažnje biće Lionel Mesi, koji je u prošlom kolu prekinuo post od četiri utakmice bez gola u La Ligi i to sa "pokerom" u mreži Marka Dmitrovića i tako je na najbolji mogući način najavio gostovnaje u Madridu.

Mesi je uvek centralna tema zbog činjenice da je najbolji strelac u istoriji El klasika, postigao je 26 pogodaka, sledeći su Kristijano Ronaldo i Alfredo Di Stefano sa 18.

Jasno je, niko nikada neće prestići Argentinca, ili će za to biti potrebno još mnogo vremena, pošto je od aktivnih igrača sledeći tek Luis Suarez sa 11 golova, koji ima 33 godine.

Ono što je još važnije, Mesi je Realu više pogodaka postigao u Madridu, nego na Kamp Nou! Kada se gostio, Mesi je dao 15 golova, a kao domaćin 11.

Statistika pokazuje da Mesi postiže gol makar na jednom u tri El klasika, a na prethodna dva nije pogodio, tako da je sada pravi trenutak za to.

Mesi je i na penalima, slobodnjacima, a možda bi poseban motiv mogla da bude i izjava Tiba Kurtoe, koju možete pročitati OVDE.

Real Madrid je Mesijeva četvrta omiljena žrtva, više golova dao je samo Sevilji (37), Atletiko Madridu (31), Valeniji (28).

Dovoljno da ga opet zaokružimo?

Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 02.03.2020
00:00

Šta kažete? Mesi sigurica? Da nije dobio žuti karton, ne bih skontao da je igrao...

avatar
Don Andres
Sunday, 01.03.2020
15:14

Kazu neki daje golove samo slabim ekipama a on najvise golova postigao protiv 4 najjaca spanska tima. Valja napomenuti da ima i 14 asistencija protiv reala. Totalna dominacija.

avatar
????????????????????????
Sunday, 01.03.2020
13:15

Posle toliko odigranih El Klasika i 26 postignutih golova ne može mu ni El Klasiko biti motiv, a kamoli izjave smešnih likova poput Kurtoe. 😂😂😂