Maestralni Haland stigao do 20. gola u PL, Siti drži korak za Arsenalom!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.12.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

"Građani" rutinski do nove pobede.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u gostima ekipu Lidsa rezultatom 3:1 u 16. kolu Premijer lige. 

Tamo gde je stao u oktobru, nastavio je večeras - Erling Haland je postigao nova dva gola, mogao je još toliko, stigao je do svog 20. u Premijer ligi od početka sezone, a još nije prošla ni Nova godina!

Haland je već posle 35 sekundi mogao da postigne pogodak, Ake mu je dao dugu loptu, Norvežanin je iz teške pozicije probao da prebaci Melijea, ali je golman Lidsa odlično intervenisao. 

Siti je nastavio da dominira i u prvom poluvremenu, šanse su se ređale, a posebno se ispromašivao Džek Griliš, koji je imao dve fenomenalne prilike, jednom posle asistencije Luisa, jednom posle De Brujneove. 

Belgijanac je ponovo bio glavni dirigent u igri Sitija, ali su u prvom delu zakazali ofanzivci.

Ipak, sve se promenilo u samoj završnici prvog poluvremena posle briljatnog pasa De Brujnea na desnu stranu, usledio je šut Mareza i odbijena na koju naleće Rodri za 0:1.

Siti je na brzinu na startu drugog poluvremena rešio pitanje pobednika. Na scenu je stupio tandem Griliš-Haland. U 51. minutu Griliš je ukrao loptu i krenuo sam ka golu, a onda nesebično spojio Halanda sa praznim golom - 0:2

U 64. minutu novu akciju poveo je De Brujne, lopta je došla do Griliša na levi bok, a onda nova asistencija kao na tacni za Halanda za 0:3

Lids nije odustajao i 15 minuta pre kraja zasluženo je postigao počasni pogodak. Grinvud je izveo korner, a Strajk bio najviši u skoku za 1:3.

Haland je lako mogao da postigne i het-trik, izašao je još jednom na Melijea, ovaj je još jednom odlično odbranio. 

Lids je u finišu posle datog gola zaigrao mnogo bolje, Gelhart je u nadoknadi bio u odličnoj šansi, stativa je sačuvala Edersona.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Siti je zadržao korak za Arsenalom koji ima pet bodova više, tako da se  trka nastavlja...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke