Malbašić i drugovi šokirali Real Madrid, Jovića "zaustavila" zastavica!

Autor: Milovan Longinov
subota 17.10.2020.
20:25
Izvor: Sportske.net

Očajna partija Madriđana, poraz, povreda Ramosa...

EPA-EFE/J. J. GUILLEN
EPA-EFE/J. J. GUILLEN

Povezane vesti

Real Madrid je izgubio na svom stadionu od Kadiza rezultatom 0:1, u petom kolu La Lige!

Verovali ili ne, Filip Malbašić i drugovi su sada na deobi prvog mesta sa Realom i Granadom sa 10 bodova.

Kadiz je poveo golom Entonija Lozana u 16. minutu, zasluženo, a mogao je do poluvremena da stekne i veću prednost. Zidan je u nastavku napravio pet izmena, Jović je bio tek poslednja, posle minut je postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda. Na drugoj strani, Filip Malbašić je ušao na poluvremenu i odigrao veoma dobro.

Kadiz je u prvih 15 minuta imao četiri prilike, propisno se ispromašivao zaboravljeni Alvaro Negredo, koji je imao dve šanse.

Tibo Kurtoa je ponovo morao da spašava Madriđane, ali ništa nije mogao u 16. minutu kada je Negredo maestralno spustio loptu glavom, a Entoni Lozano bocnuo pored Kurtoe za 0:1. 

Isti igrač je imao ogromnu šansu da duplira prednost Andalužana, u finišu prvog dela je izašao sam na Kurtou, doduše malo iskosa, ali je Belgijanac ponovo heroj Reala.  

Statistika i igra Reala su poražavajuće posle prvih 45 minuta, samo jedan udarac u okvir gola, dok su gosti imali pet iz čak osam prilika pred golom Kurtoe, koji je imao neverovatne četiri odbrane.

U samom finišu prvog dela, Kurtao je od heroja umalo postao tragičar, pošto je loše reagovao i ostavio loptu Lozanu, ali se ovaj spetljao i nije pogodio iz izgledne pozicije.

Tu nije bio kraj Realovim mukama, pošto je na poluvremenu morao u svlačionici da ostane kapiten Serhio Ramos, zbog povrede kolena, samo nedelju dana pre El klasika!

Baner

Njega je zamenio Eder Militao, a pored te, Zidan je odmah napravio još tri izmene, ali među njima nije bilo i našeg Jovića. Ušli su Asensio, Kasemiro i Valverde, a pored Ramosa izašli i Isko, Modrić i Lukas Vaskez. Na drugoj strani na poluvremenu je odmah ušao bivši as Partizana i Vojvodine, Filip Malbašić.

Ipak, ni četvorostruka promena nije donela boljitak u igri Madriđana.

Real je i dalje bio jalov i bezidejan, dok su se gosti povukli i usredsredili na čuvanje rezultata.

Tek u 78. minutu, Zidan je odlučio da uvede Luku Jovića, umesto Tonija Krosa i tako je Real krenuo u totalnu ofanzivu.

Joviću je samo minut bio dovoljan da se nađe na pravom mestu i zatrese mrežu, ali je taj pogodak opravdano poništen, pošto je prethodno Karim Benzema bio u ofsajdu pre nego što je proigrao našeg napadača.

Francuz je dva minuta kasnije ponovo u centru pažnje, topovskim udarcem je pogodio prečku.

Do kraja, Real je bio potpuno bezopasan, gosti su uspeli da uzmu i loptu i grade duže napade, Jović je imao još jedan pokušaj, ali je loše zahvatio sa dvadesetak metara.

Kadiz je zabeležio istorijsku pobedu, a Real sa mnogo problema dočekuje El klasiko narednog vikenda na Kamp Nou.

Baner 9
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Sunday, 18.10.2020
18:00

Real je presmiješan od odlaska Ronalda. Ligu ne bi ni osvojili da nije bilo nevjerovatnih VAR odluka. Veterani potrošeni, a ovi mlađi bezvezni igrači bez ikakve želje da budu najbolji. Uljuljkani u lijep dres i dobru platu.

avatar
Oldboy
Sunday, 18.10.2020
13:42

Jovića zaustavila Sofijica kao i Ljajić, Troickog...

avatar
Badr Hari
Saturday, 17.10.2020
21:04

A mene je šokirao Latre, ni penal za Real ni isključenje nekoga iz Kadiza, šta je taj čovek radio? Ccc, neće više taj Latre suditi Madridu. :D

avatar
Don Carlo
Saturday, 17.10.2020
20:54

tuga, čemer, jad

avatar
Bádr Hari
Saturday, 17.10.2020
20:30

Cadiz ostecen za 22 penala. :D