Mali ispustio pobedu u 90. minutu, Gambija slavi Baroua

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.01.2022.
15:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Bolonje doneo veliki bod.

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Povezane vesti

Reprezentacija Malija remizirali su protiv Gambije 1:1 u meču 2. kola grupe F Afričkog kupa nacija, ali su uprkos podeli bodova izborili plasman u narednu rundu.

Iako je imao terenski posed i daleko veći broj prilika, Mali je do prednosti došao tek u 79. minutu golom Ibrahime Konea sa penala.

Ovom pobedom Mali je zadržao stoprocentan učinak i bez obzira na ishod u poslednjem kolu izborio je prvo mesto i plasman u narednu fazu.

Prvu ozbiljniju priliku za Gambiju imao je Musa Baro u 22. minutu kada je pogodio prečku, a 15 minuta kasnije Gambija je pogodila stativu.

Mali je do gola mogao i u 60. minutu, ali je golman Gambije odbranio udarac Adame Traorea, a pet minuta kasnije oprobao se i Amadu Haidara, ali je lopta posle njegovog udarca završila u korneru.

Kazna je stigla u 90. minutu kada je Barou izjednačio rezultat i tako doneo četvrti bod svom timu i plasman u narednu rundu.

Do kraja dana svoj meč igraju Mauritanija i Tunis, a njima preostaje da se bore za treće mesto i nadaju se da će na ovaj način stići do naredne faze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke