Mančester siti i tačka - To će biti JEDINI klub koji će Pep voditi u Engleskoj!

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 25.10.2018.
23:31
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak otkrio i zašto je Premijer liga bolja od ostalih.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Bivši igrač, sada trener, Pep Gvardiola je odgovorio na nekoliko pitanja, a odgovori će oduševiti navijače ovog engleskog kluba.

Navijači ga obožavaju, igrači još više. Mnogi dolaze u klub samo da bi imali priliku da rade sa njim. On je veliki stručnjak, analizira fudbal do najsitnijih detalja, a mnogi kažu da je on čak 50 godina ispred svih ostalih. Njegov fudbal je neverovatan (za neke možda dosadan), ali niko ne može da mu ospori kvalitet i znanje koje poseduje. Mnogi su mislili da njegov stil na ostvru neće moći da sprovede, njegovi kritičari su jedva čekali da prođe prva sezona u Sitiju bez trofeja kako bi osuli paljbu po Špancu, ali onda je usledila šampionska sezona, po mnogim statističkim parametrima nezaboravna, a sama igra je bila neverovatna, prelepa.

Gvardiola je ponovo svojom izjavom oduševio navijače ovog engleskog kluba, da li postoji način da im još više uđe pod kožu? Verovatno jedino osvajanjem Lige šampiona.

"Razumem fudbal na ostrvu, možete da ostanete 20 godina na jednom mestu", započeo je Pep.

"Ovde, tokom nedelje ne viđate novinare. Ponekad imamo velike probleme u klubu, ponekad moramo da budemo oštri prema igračima, ali to ne izađe izvan svlačionice."

"U Barseloni i u Bajernu, sve što se dogodi ubrzo prenesu mediji. Ovde se osećate komforno. Uvek osećate pritisak, ako nemate dobre rezultate, dobijate otkaz i to nije problem. Problemi mogu biti tokom dana, način treniranja, ovde je trening centar privatan, kao tajna."

Gvardioli je ovo treća sezona sa "Građanima", a poznato je da on ni u Barseoloni, ni u Bajernu nije želeo da produži ugovor sa klubom. Ovde je to učinio. Produžio je ugovor sa Sitijem u maju ove godine i ostaće do kraja 2020/21 sezone. Za sad.

"Ovde vas ljudi vole, ukoliko je vaša majica plava, vi ste "naš". Žao mi je, ali ja ću biti Sitijevac do kraja mog života. Biću navijač Mančester sitija. Neću ni pomisliti da treniram drugi klub na ostrvu."

Za kraj, Gvardiola je izjavio da razmišlja o dugoročnom ostanku u Mančesteru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Friday, 26.10.2018
15:27

Ostalo je da trenira jos PSZ i Juve.

avatar
stfmcfc
Friday, 26.10.2018
15:21

Once A Blue Forever Blue!

avatar
adidas forever
Friday, 26.10.2018
02:49

Kada su ga mediji u Španiji i Nemačkoj hvalili to mu je nenormalno prijalo, ali kada su negativno ocenjivali gluposti koje je pravio to ga je užasno vređalo. U Engleskoj je drugačije, mediji ga još više hvale, a što je najvažnije umeju da ćute kada pravi gluposti. Tamo Pep može da uživa u hranjenju sopstvenog ega dok ga mediji veličaju jer melje sve pred sobom igrajući celu sezonu 4-3-3, a kada poželi da se napravi pametan i pređe na 4-4-2 pa ga Klop rastavi, onda mediji umeju da ćute i da mu 'ne staju na muku'. U Španiji ne mogu baš da ne prokomentarišu kada sa najjačim klubom u Evropi uspe da na vrlo glup način izgubi od Intera ili od daleko slabijeg Chelsea, samo zato što pojma nema kako se napada bunker, a to ga vređa i to njegov ego ne može da istrpi. Ni Nemci ne gledaju blagonaklono kako Ancelotti zahvaljujući njemu bukvalno rastavlja u tom trenutku najjači klub u Evropi, njihov Bayern, a ti komentari njegov ego dovode do ludila. Dve godine kasnije i Nemci su imali priliku da vide kako Pep pojma nema da postavi tim protiv bunkera, što je njihov Bayern ponovo koštalo ispadanja iz LŠ, ovaj put protiv Atletika i ponovo mediji ne umeju da ćute. To je već bilo previše da bi Pep sa takvim egom mogao i da razmišlja o ostanku. Srećom pronašao je Englesku i pravi klub za sebe, gde će mu navijači i mediji biti neizmerno zahvalni za sve pozitivno što je uradio, a na sve ostalo će mudro ćutati i neće mu smetati tokom sedmice. :D

avatar
NikkiCFC
Friday, 26.10.2018
17:37

Ne bih bas rekao. Engleska javnost je najgora. Stvar je u tome da nisu fokusirani na Siti jer su oni svima nebitni pa niko i ne zeli da cita o njima. Prosle sezone vise se pricalo o Konteu, Murinju nego li o rekordnoj sezoni Sitija sa 100 bodova. Ja isto kad gledam tabelu oni kao i da nisu na istoj, skroz nebitan tim i svima je najmanje zlo od velikih klubova da oni uzmu titulu.

avatar
adidas forever
Saturday, 27.10.2018
01:32

Čak i da je tako to je ono što Pepu odgovara, tj. njegovom egu. U Španiji su fokusirani na Real i Barselonu, u Nemačkoj na Bayern - ne možeš u tim klubovima praviti gluposti, a da niko ne želi da čita o tome, naprotiv. Dok su katalonci pravili boga od njega uživao je, a kada dođu kritike - bežanija. Isto se ponovilo u Bayernu - dočekali su ga kao boga, a kada su videli šta mu je uradio Ancelotti počinju kritike, što njegov ego ne podnosi. Nakon Atletika i oni najstrpljiviji nisu više mogli da ćute, što za njegov ego ponovo znači bežanija. Ovde ga je Klop rastavio i... nikom ništa. To je ono što mu treba i što ga čini srečnim: da ga svi hvale kada pobeđuje i da ćute kada pravi gluposti.

avatar
Friday, 26.10.2018
00:07

Znaci dok je Pep u gradu,Junajted ce biti drugi u gradu,tuzna sudbina za navijace Junajteda od Fergusona do drugih u gradu,morace od muke da puste bradu...

avatar
BlueMoon
Thursday, 25.10.2018
23:53

Pep je revulicioner,prva rijec koja asocira na "genije fudbala" je Pep Gvardiola.

avatar
_mladen_
Friday, 26.10.2018
01:03

Izvini druze ali sta je on to toliko revulicionarno uradio? Dobar trener jeste, ali ga pretera.

avatar
NikkiCFC
Friday, 26.10.2018
17:38

On jos nije postao ni najuspesniji trener u istoriji Sitija. On je za sada postigao isto sto i Mancini i Pelegrini. Videli smo ga u prvoj sezoni. Stvar je jasna, ako Pep napusti Siti bez LS smatrace se neuspesnim nebitno sta uradi u engleskoj, zato su ga doveli.