Manćini je samo "čuvar" klupe!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.12.2014.
09:37
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Roberto Manćini neće dugo potrajati na klupi Intera, a naslednik se već zna!

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Izgleda da brak Roberta Manćinija i Intera neće trajati dugo. Pre svega, Inter nema sredstava da finansira njegov ugovor, a priča se da postoji i klauzula o raskidu na leto.

O čemu se radi?

Jedini način da Manćini ostane na klupi je plasman na treće mesto, odnosno kvalifikacije za Ligu šampiona. U tom slučaju Inter bi imao svež novac da finansira plate dvojice trenera (računamo i smenjenog Macarija).

Zbog toga će Tohir probati da pojača tim u januaru, kako bi povećao šanse Intera, ali realno, one nisu velike. Zaostatak nije veliki, trećeplasirani Napoli je na šest koraka, ali postoji veliki broj timova koji su ispred Intera i svi imaju iste ambicije.

Na zimu bi klub mogao da pojača Alesio Ćerći koji se nije snašao u Atletiku i mogao bi da stigne na pozajmicu, kao i eventualno Nastasić, Milner i Kolarov iz Sitija. No, to su sve želje, kao i Laveci, čini se da "Neroazuri" nemaju novca da plaćaju pomenute igrače.

U svakom slučaju, ako se Inter ne dokopa kvalifikacija za Ligu šampiona, Manćini će otići iz kluba. On gleda ponovo kao ostrvu, a pominje se i Pari Sen Žermen.

Kako pišu italijanski mediji, naslednik se već zna, u pitanju je Siniša Mihajlović, Tohir smatra da bi Srbin bio pravo rešenje, uklopio bi se u platne mogućnosti kluba, a od njega bi se očekivalo da Inter vrati na mapu evropskog fudbala.

Navijači bi ovo dočekali sa oduševljenjem, bio im je ljubimac, i kako sada stvari stoje, bivšeg selektora Srbije čeka prva velika klupa u karijeri u junu.

S obzirom na rezultate sa Sampdorijom, zaslužio je!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke