"Marakana" će na delu videti najjači napad Evrope, već su na koti 36!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.10.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Malo ko je očekivao da će ih Flik ovako brzo "namestiti".

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone jedno su od najprijatnijih iznenađenja ove sezone.

Malo ko je očekivao da će pred oktobarsku pauzu Barselona biti lider La Lige i to sa čak tri boda u odnosu na Real Madrid, koji je prošle sezone osvojio La Ligu i Ligu šampiona.

Katalonci su pokvarili utisak jedino porazom od Osasune, u meču u kom je Hansi Flik bio primoran da rotira i izvede tim koji nije igrao zajedno.

Ali, ako se pogledaju brojke, Flikova Barselona je doslovno najubitačnija u Evropi, a to se posebno odnosi na napadački trio - Jamal, Rafinja, Levandovski. Dani Olmo je dobro počeo, dao je tri gola, ali se povredio, a u njegovom odsustvu, Levandovski, Jamal i Rafinja su terorisali protivničke golmane. 

Ako se pogledaju sve brojke, Barsin trio već sada zajedno ima 36 G+A u svim takmičenjima! 

Robert Levandovski predvodi Barsinu omladinu, dao je čak 12 golova i dodao još dve asistencije na 11 utakmica, a prvi je strelac La Lige sa 10 golova (dva je dao Jang bojsima u LŠ). 

Rafinja će sigurno imati svoju najbolju sezonu u karijeri ako ovako nastavi, jer sada ima već šest golova i šest asistencija na 11 utakmica.

Lamin Jamal je takođe napravio iskorak u odnosu na prošlu sezonu kod Ćavija, pošto je na 11 mečeva dao pet golova i upisao isto toliko asistencija.

Ako se pogledaju brojke napadačkih linija iz cele Evrope, Barsin trio je najjači među najvećim evropskim ekipama, pa u prevodu, ako ovako nastave, "Marakana" će šestog novembra na delu gledati najbolji napadački trio od kog sada strepi cela Španija...

Podsetimo, sva je prilika da će sva trojica i igrati u Beogradu, jer se na duže povredio Feran Tores, više o tome OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke