Markec na naslovnici, baš na današnji dan - Srbin "opametio" prvaka Evrope i Engleske!

Autor: Milovan Longinov
sreda 15.07.2020.
11:14
Izvor: Sportske.net

Lazar Marković među "udarnim" vestima ovog jutra.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Na današnji dan, pre tačno šest godina, Lazar Marković je predstavljen kao potencijalna nova zvezda Liverpula i to je bio povod da se Liverpul Eho priseti tog dana i napravi sjajnu retrospektivu.

Podsetićemo vas, Luis Suarez je tog leta jasno poručio upravi da želi samo u Barsu i tog jutra kada je otišao nastao je mamurluk od kog se Liverpul dugo, dugo nije oporavio.

Brendan Rodžers je najpre imao logičan i obećavajući plan, umesto Luisa Suareza dovešće Aleksisa Sančeza iz suprotnog pravca, ali je Čileanac šokirao sve kada je odlučio da ode u Arsenal, umesto u Liverpul.

I tada kreće serija gluposti na Enfildu, tog leta, Liverpul je od zarađenih 88 miliona evra od Suarezovog transfera, doveo redom - Emrea Džana, Alberta Morena, Rikija Lamberta, Dejana Lovrena, Adama Lalanu, Divoka Origija, Havijera Mankilja, Marija Balotelija i za kraj - našeg Markeca.

Navijači su nekako najviše bili uzbuđeni njegovim dolaskom, jer je bio u pitanju jedan od najtalentovanijih bočnih napadača, koji je sezonu pre blistao u dresu Benfike.

Liverpul ga je platio u tom trenutku "samo" 20 miliona funti, oko 25 miliona evra, ispostsavilo se da je to bio ogroman promašaj.

Doduše, Markec je zagrejao srca navijača izjavom na promociji.

"Spreman sam da zaigram u velikom klubu, najjačoj ligi na svetu. Verujem da mogu da postanem jedan od najboljih u Premijer ligi. Imam samopouzdanje zbog toga što sam u svakoj sezoni u dosadašnjoj karijeri bio šampion lige u kojoj sam igrao", rekao je tada Markec.

baner 3

Lazar je za Liverpul odigrao samo 34 utakmice, išao je na četiri pozajmice - u Hal, Sporting Lisabon, Fenerbahče i Anderleht, da bi se potom prošlog leta, posle šest meseci u Fulamu, vratio u Partizan kao slobodan igrač.

Kod Jirgena Klopa nikada nije bio u planu, a najbliži terenu je bio kada je bio na klupi u Liga kupu, septembra 2017. godine, ali ni tada nije ušao u igru.

Liverpul Eho je izračunao, od svog poslednjeg starta na Vembliju protiv Aston Vile u FA kupu, do odlaska u Fulam, Liverpul je na Markeca potrošio 9,75 miliona funti.

U članku, autor zaključuje da je Markec koštao Liverpul 332.000 funti po meču i da je Lazar greška kakvu klub neće ponoviti, jer je naučio lekciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Wednesday, 15.07.2020
17:50

Treba mu Jojić da ga razmrda kao i ceo tim Partizana.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.07.2020
14:17

Kakav talenat, sjecam se utakmice protiv Hrvatske, pa njegovih partija u Derbijima i u Benfici... Brz, odlican dribling, ali vjerovatno manjak samopouzdanja, u kombinaciji sa viskom pohlepe - nije htio nigdje kad je vec bilo jasno da ne racunaju na njega u Liverpulu - kostao ga je karijere. Taj prelazni rok za Liverpul i nije bio tako los, sa izuzetkom Balotelija i Markovica. Rodzers je pricao o tome, Sancezu se nije svidjao Liverpul kao grad, izabrao je London, a na trzisttu nije bilo napadaca te klase.

avatar
Milos Ilic_fb1
Wednesday, 15.07.2020
11:35

Od tada dovedenih igraca, Lalana i Origi su se visestruko isplatili. Ostali su dugo, igrali odlicno svoje uloge, svako na svoj nacin...
Ostali... Lovren jeste tu ali je rupa, pa ne znam bas kakav je doprinos imao...