Marko Nikolić SILOVITO ka Ligi šampiona, 11. pobeda u nizu, i to kakva!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.04.2021.
19:58
Izvor: Sportske.net

Nikolićeva Lokomotiva fantastično iogra od početka ove godine, večeras je to ponovo potvrđeno.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa moskovske Lokomotive sve je bliža plasmanu u Ligu šampiona. Danas je tim Marka Nikolića kao gost savladao domaći Tambov, rezultatom 5:2 u meču 27. kola ruske Premijer lige.

Moskovljani su tako nastavili fantastičnu seriju pobeda u ovoj kalendarskoj godini, ostvarili su jedanaesti trijumf u nizu, što u prvenstvu, što u Kupu Rusije i dodatno su se učvrstili na drugom mestu na tabeli sa 52 boda, šest manje od vodećeg Zenita koji je ranije danas deklasirao Rotor sa 6:0.

Tambov se danas dobro držao tokom prvog poluvremena i nije delovalo da će doživeti ovako ubedljiv poraz. Lokomotiva je povela u 40. minutu, golom Krihovjaka, a na samom kraju poluvremena domaći su izjednačili golom Alijeva - 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Smolov je vratio prednost goostima, a kada je Krihovjak u 60. minutu pogodio za 3:1, bilo je jasno da bodovi odlaze u Moskvu.

Na 4:1 povisio je Kerkeira u 74. minutu, potom je usledio period bolje igre domaćih koji najpre nisu iskoristili penal preko Bavina tri minuta kasnije, da bi već u 79. minutu Kajkov smanjio na 4:2.

Ipak, samo minut kasnije, Ribuš se pobrinuo za ''petardu'' i postavio konačnih 5:2 za Nikolićevu Lokomotivu, koju u sledećem kolu očekuje derbi protiv lidera na tabeli, Zenita u Sankt Petersburgu.

Ako i taj meč dobiju, možda ni titula nije daleko...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke