Matić je "Gospodin nepobedivi"!

Autor: Miloš Marković
sreda 31.12.2014.
13:59
Izvor: Sportske.net

Uticaj koji Srbin ima na igru Čelsija je nemerljiv, jasno je ko je vođa londonskog tima ove sezone.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Činjenicu o dominantnoj igri Nemanje Matića u prvi plan ističu svi engleski mediji uz podsećanje da Srbin nije izgubio niti jednu utakmicu od aprila, te uz zaključak da u Novu godinu ulazi sa 'pretnjom' da će postati najdominantniji fudbaler Premijer Lige.

Čelsi neće uspeti da ponovi uspeh Arsenala i sezonu bez poraza, ali Murinjo u svojim redovima ima 'Gospodina nepobedivog'.

Snažan, moćan, taktički i tehnički izvanredan, "džin" Matić može da se ponosi učinkom od 23 pobede i sedam remija na poslednjih 30 utakmica u dresu Čelsija u svim takmičenjima.

U sezoni u kojoj se Murinjo takmiči za neverovatne četiri titule, jasno je da srpski fudbaler predstavlja fudbalera koga Portugalac ne sme da izgubi.

I dok se Čelsi sprema za svoj prvi izazov u 2015. godini, engleski mediji u prvi plan ističu da je Matić fudbaler koji odvaja Čelsi od ostalih klubova u Ligi.

Rivali imaju Aleksisa Sančeza, Vejna Runija i Rahima Sterlinga, ali ono što zaista nedostaje Arsenalu, Junajtedu i Liverpulu upravo jeste vezni fudbaler svetske klase kakvog Čelsi ima u Matiću.

Mančester Siti ima vojnike koji se mogu meriti sa Srbinom, Jaja Ture i Fernando dišu Matiću za vrat, i nije ni čudo što se upravo Građani sa takvim zidovima na sredini terena nalaze tik iza Čelsija na tabeli Premijer Lige.

Ne čudi što ga Murinjo zove džinom.

"Nije to samo zbog njegove visine, već zbog načina na koji igra. Matić je džin!", rekao je nedavno Portugalac.

Matićeva priča je priča o uspehu, strpljenju, vrednom radu i skromnosti koja opčinjava.

Vratio se u klub da Čelsiju pokaže da je pogrešio, verovao je u sebe i uspeo je. Nemanja Matić je najvažniji fudbaler Čelsija, vezivno tkivo sjajne odbrane koju predvodi Džon Teri i veznog reda u kome svojim genijem dominira Sesk Fabregas.

Pobednik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke