Matje moli Valensiju da ga pusti u Barsu!

Autor: Vladimir Nestorović
četvrtak 17.07.2014.
23:50
Izvor: Sportske.net

Defanzivac 'Slepih Miševa' ne želi da ostane na 'Mestalji' i upravi kluba se obratio otvorenim pismom. Hoće li Valensija popustiti?

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Već neko vreme se priča o tome kako Barselona u svojim redovima želi iskusnog odbrambenog fudbalera Valensije, a na 'Mestalju' je ovih dana stigla i zvanična ponuda iz Katalonije.

Ipak, 'Slepi Miševi' su odbili ponudu Barselone, zbog čega je Žeremi Matju rešio da se otvorenim pismom obrati upravi i navijačima i objasni želju za odlaskom.

"Danas, 17. jula 2014. godine, ja, Žeremi Matje, fudbaler Valensije, želim da se oglasim povodom raznih navoda u medijima."

"Nije mi namera da se zamerim Valensiji i imam veliku ljubav i poštovanje prema ovoj instituciji i njenim navijačima. Nosio sam dres ovog kluba pet sezona i zahvalan sam za poverenje koje mi je ukazano."

"Ovom izjavom ne želim da klub nateram da me pusti, već da objasnim situaciju u kojoj se nalazim ovih dana. Valensija je dobila ponudu od jakog kluba za mene. Nije tajna da bi to bio veliki korak u mojoj karijeri, kao nagrada za moj rad i jedinstvena prilika koju bi svaki igrač poželeo."

"Stigao sam u Valensiju kao slobodan igrač pre pet sezona, i ovaj transfer bi bio dobar za sve. Uvek sam pokazivao svoj profesionalizam i ljubav prema klubu, ali smatram da je sada vreme da napravim korak dalje."

"Kategorički negiram sve optužbe koje su upućene na moj račun, a koje tvrde da odbijam da treniram. Ipak, svako u svetu fudbala razume da ne želite da se povredite kada pregovarate o mogućem transferu."

"Ovom prilikom molim Valensiju i njenog predsednika Amadea Salva, da sednemo i pregovaramo o mom odlasku. Imam priliku da igram u najvećem klubu na svetu i to je sve što želim u ovom trenutku."

"Nikada nisam bio kontroverzna osoba i neću to biti ni sada, samo tražim poštovanje i razumevanje, budući da je u pitanju situacija koja odgovara svim stranama. Štaviše, kada sam prethodne godine produžio ugovor, predsednik mi je obećao da će me pustiti u slučaju dobre ponude, što je sada slučaj."

"Uvek ću nositi Valensiju u srcu, ali bih u finišu svoje karijere želeo da se oprobam u novom izazovu, bez da izgubim ljubav navijača Valensije, za koju sam uvek dao sve od sebe.

Iskreno vaš, Žeremi Matje."
- navodi se u Matjeovom pismu.

Šta mislite, treba li Valensija da ga pusti? Hoće li mu biti dozvoljeno da napusti 'Slepe Miševe'?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.