Matje vratio Barsu na plus 4!

Autor: Boban Filipović
nedelja 05.04.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net

Katalonci se revanširali Selti za jesenji poraz na 'Nou Kampu', večeras su na zatvaranju 29. kola zabeležili minimalnu pobedu na 'Balaidosu'.

Beta/AP Photo/Lalo R. Villar
Beta/AP Photo/Lalo R. Villar

Povezane vesti

Povratak Luisa Enrikea u Galiciju okončan je trijumfalno.

Znalo se da Barsu čeka izuzetno teško gostovanje, tako je i bilo, Selta se pokazala kao vrlo žilav protivnik, ali pred svojim navijačima njeni fudbaleri nisu uspeli ono što su na 'Nou Kampu' u prvom delu sezone.

U prvom delu igre nije bilo mnogo prilika, prvo uzbuđenje zbilo se pred golom Brava kada se Lariver našao u prilici da ga ugrozi, ali Čileanac je bio na visini zadatka.

Ubrzo je odgovorio Leo Mesi nakon solo-prodora, Alvarez paradom spasava svoju mrežu. U nastavku akcije je pokušao i Nejmar glavom, ali nije bio precizan.

Fabijan Oreljana je bio veoma raspoložen za igru kod domaćina, ovaj Čilenac je u finišu provog poluvremena zatresao mrežu svog sunarodnika Brava, gol nije proznat zbog ofsajda.

Na startu drugog dela igre još jedan poništen gol zbog nedozvoljene pozicije, u njoj se našao Nejmar, mada se mora priznati da je maestralno zatresao mrežu.

Tvrd meč, dosta žara u igri, Selta se junački suprostavila Barsi, borba 'prsa u prsa', ali domaćin je ipak kapitulirao u 73. minutu.

Žeremi Matje je bio najviši u skoku nakon prekida koji je izveo Ćavi i dovodi Barsu u vođstvo na sličan način na koji je to učinio u poslednejm 'El Klasiku' na 'Nou Kampu'.

Selta je pokazala veliku želju da izjednači, došla do nekih poluprilika, ali kada je Oreljana u 88. minutu dobio crveni karton postalo je jasno da bodovi putuju u katalonsku prestoncu.

Leo Mesi je u sudijskoj nadoknadi pokušao maestralnim lobom na efektan način da overi trijumf Barselone, ali se isprečila prečka.

Spain La Liga Soccer

Umalo se to gostima nije obilo o glavu, uzbuđenje u poslednjim trenucima pred golom Brava, odbrana Barse je ipak osujetila Nolita da tuče ka golu, korner je bio poslednja nada za Seltu, promene nema.

Ostalo je 0:1, Barsa se vraća na plus četiri u odnosu na Real Madrid.

Jedini gol sa 'Balaidosa' pogledajte OVDE.

Nešto ranije Hetafe je na svom terenu bio bolji od Deportiva iz La Korunje, rezultat tog meča bio je 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke