Mažić i kolege zatvorili usta "pljuvačima"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
23:13
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić i njegovi saradnici odlično su obavili prvi zadatak koji je UEFA stavila pred njih, o čemu svedoče i pohvale koje večeras stižu na račun srpskih sudija.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Srpski arbitri na čelu sa Miloradom Mažićem u ponedeljak su prvi put izašli na teren u sklopu tekućeg Evropskog prvenstva i sjajno obavili posao koji im je poverila UEFA.

Najbolji srpski sudija je vodio utakmicu grupe "E" između selekcija Republike Irske i Švedske koja je završena podelom bodova usled remija rezultatom 1:1.

Opšta ocena je da su srpski arbitri sjajno obavili povereni zadatak što je tokom večeri potvrdio i predsednik sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Karaždić.

"Videli smo sjajnu arbitražu autoritativnog Mažića, doslednog i principijelnog u odlukama. U meču koji je obilovao sa dosta jakih startova, odlično se snašao, imao kontrolu tokom celog toka utakmice" rekao je Karadžić.

Uprkos tome što je uoči ove utakmice veliki broj ostrvskih medija negativno komentarisao imenovanje Milorada Mažića za glavnog sudiju, srpski arbitar i njegovi pomoćnici zatvorili su usta dežurnim "pljuvačima".

"Dobro je reagovao u situacijama koje su ukazivale na prednost, osećao je igru, sjajno se kretao i definitivno sebe preporučio za naredne mečeve na Evropskom prvenstvu. Kompletan sudijski tim delovao je dobro, zaslužio pohvale za premijerni nastup u Francuskoj" dodao je Karadžić.

Ostaje nam da vidimo da li će UEFA nagraditi Milorada Mažića u nastavku šampionata Evrope jer je svojom arbitražom na današnjem meču u Parizu to u potpunosti zaslužio.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Real Man
Tuesday, 14.06.2016
01:33

A pljuju ih Englezi, oni koji imaju najgore sudije u Evropi... bar sto se tice jacih liga.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 14.06.2016
00:13

Gledao sam meč na HRT2 i pažljivo slušao šta Mateo Beusan kaže o sudjenju Mažića, čovek ga zakovao u zvezde...

avatar
Go Hard or Go Home
Monday, 13.06.2016
23:32

Zalosno je sto nas mazic predstavlja na euru umesto igraca...

avatar
vladdimirr
Tuesday, 14.06.2016
01:04

Znas sta je zalosno?Da ja treniram decu fudbal, vaspitavam ih i učim pravim zivotnim vrednostima, a sedam meseci radim za dzabe...A utakmicu nam sude momci ili devojke koje o fudbalu znaju kao ja o strikanju.I nakon utakmice dobiju po 1500 din.E zato je Mazic ne evropskom, a nas fudbal u kanalu.

avatar
vladdimirr
Wednesday, 15.06.2016
01:56

FK Takovo iz Gornjeg Milanovca.Pa da, slazem se sa tobom.Ali je zalosno sto kukamosvi kakv nam je fudbal, a u mladjim kategorijama kriminal.Ako radis posteno, nemas nista od toga.A savez i drzava guraju samo one od kojih imaju interes...Kakav je odnos prema sudijama npr, ispada da se fudbal igra zbog sudija,Sve privilegije imaju.

avatar
Go Hard or Go Home
Tuesday, 14.06.2016
13:48

Koji klub/skola fudbala? Doduse znam jednog trenera koji dere decu naplacuje im opremu koju uzimaju u skoli fudbala po 70 do 100 evra vise...sve je stvar do toga kakav si covek...