Meč koji čeka čitav svet - Šapekoense se vraća na teren!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.12.2016.
21:38
Izvor: Sportske.net

Uprkos velikoj tragediji koja se dogodila krajem novembra fudbalski klub Šapekoense učiniće sve da se što pre oporavi od nenadoknadivog gubitka.

Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Fudbalski klub Šapekoense pretrpeo je krajem novembra nenadoknadive gubitke nakon avionske nesreće u kojoj je stradala 71 osoba, a među njima većina fudbalera i članova stručnog štaba finaliste Kopa Sudamerikana.

Nesreću su preživela trojica fudbalera Šapekoensea, dok devetorica nisu otpotovala na duel sa Atletiko Nasionalom, a klub je već započeo proces konsolidacije o čemu svedoči i vest da je zakazana prva takmičarska utakmica.

Ekipa koju će predvoditi novoizabrani trener Vagner Mansini odigraće prvu takmičarsku utakmicu 29. januara, a protivnik Šapekoensea biće Internasional de Lage.

Utakmica će biti odigrana u okviru državnog prvenstva, a ostaje da se vidi ko će biti igrači na koje će novi trener Vagner Mansini moći da računa.

Priča oko angažovanja velikih zvezda koje su se ponudile Šapekoenseu najverovatnije neće proći, ali bi ostali brazilski klubovi mogli da proslede neke svoje igrače na pozajmicu i tako pomognu u konsolidaciji kluba kojem je dodeljena titula prvaka Južne Amerike.

Podsećamo da se avionska nesreća dogodila 29. novembra desetak kilometara od Medeljina u koji je ekspedicija Šapekoensea trebalo da sleti pred prvu finalnu utakmicu Kopa Sudamerikana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke