Meč sezone na "Etihadu", šta nas to čeka u Mančesteru?

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 31.12.2018.
16:28
Izvor: Sportske.net

Spektakl je zagarantovan, a da li su "Građani" ti koji bi mogli da zaustave "Redse"?

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Ko će ako ne aktuelni šampion?

Trenutno je sve na strani Livepula, ali u ovih 90 minuta praktično staje cela sezona. Navijači Liverpula bi bili presrećni da ostanu neporaženi na ovom meču, ali pobeda im praktično upisuje titulu i donosi toliko željeni pehar u njihove vitrine.

Ostatak lige je uz Siti, jer će to značiti da trka još uvek nije gotova, makar ne u januaru. Niko ne želi da se ponovi prošla sezona i onakva dominacija koja je viđena od strane "Građana".

Prošle godine je meč između Liverpula i Sitija došao prekasno. "Građani" su već stavili ruku na pehar, a Liverpul je bio taj koji je uspeo da spreči da Siti ponovi ono što je Arsenal uradio, da ostanu neporaženi.

Ovaj duel 3. januara dolazi u pravom trenutku, a Siti ima šansu da bude prvi tim koji će ove sezone da ih pobedi u ligi, a i da smanji bodovni zaostatak na četiri poena. 

Gvardiola pokušava da prebaci pritisak na drugu stranu. Priča o Liverpulu u superlativima (kakve su zaista zaslužili ove sezone). Govori da je to najbolji tim na svetu (trenutno). Klop teško da može da traži bolji momentum za ovaj duel od trenutnog, a sigurno je najveći pritisak taj tridesetogodišnji post u Premijer ligi.

Pep Gvardiola

"Redsi" igraju sjajno, čak i kada se muče, dobijaju rutinski mečeve, a ovaj poslednji duel sa Arsenalom i prekret za samo 93 sekunde, pa i pobeda od 5:1 govori kako ulaze u ovaj derbi.

Ukoliko pobede Siti, idu na plus 10 u odnosu na njih, ali ako izgube, to je 4 poena razlike i tada je sve moguće.

Gvardiola cele sezone ima problema sa povredama, nije poznato da li će De Brujne nastupiti na ovom meču. Izašla je informacija da je dobio neki udarac na treningu i da zato nije igrao protiv Sautemptona, ili je Gvardiola samo čuvao najboljeg igrača za najbitniji meč u sezoni kao "keca u rukavu"?

Mendi takođe neće biti dostupan, pa se može reći da bi ta strana mogla da odluči duel. Pep nema pravo rešenje za poziciju levog beka. Delf je napravio glupost i dobio crveni karton, Zinčenko kao i Delf je iznuđena opcija po toj strani, ali i on pravi gluposti, videli smo u prošlom duelu kako "duva promaja" po toj strani. Da li bi možda Laport mogao da preuzme odgovornost i stane na tu stranu?

Ajmerik Laport Dzosua King Mancester siti Bornmaut

Ukoliko Salah bude na desnom krilu, taj duel bi mogao da bude ključni za celu sezonu. Celokupna odbrana bi mogla da napravi razliku. Ko bi rekao da će dovođenje Alisona i Van Dajka baš toliko promeniti sve. Od prošlogodišnje ekipe koja je mogla od svakoga da primi po 3-4 gola iz raznih kikseva, do najčvršće odbrane u ligi. Ipak, ako neko ima napad koji može svakome da "spakuje" nekoliko golova, onda su to "Građani".

Još jedna stavka ide u prilog Liverpulu. Klop zna kako da igra protiv Gvardiole, to je pokazao i prošle sezone. Pobedio ga je u 3 od 4 duela (jedini duel koji je Siti dobio bilo je nakon Maneovog crvenog kartona). Liverpul je nadigrao Siti i u Ligi šampiona, a jednostavno Klopov "gegenpresing" ne odgovara Sitijevom načinu igre.

Jirgen Klop

Hoće li Klop u četvrtak uveče doneti neviđenu radost svojim navijačima? Da li Gvardiola koristi taktiku svog kolege i hvali Liverpul kako bi skinuo pritisak sa igrača (setimo se kako je Sari pričao da ne zna da ga pobedi, a na kraju je to uradio)? Da li će na "Etihadu" biti atraktivna utakmica kao i prethodnih sezona, ili će biti taktičko nadmudrivanje kao na "Enfildu" u prvom delu sezone kada je bilo 0:0 (naravno, uz promašen penal Rijada Mareza na samom kraju meča)? Hoće li Klop ponovo trčati i skakati pored terena kako bi proslavio uspeh (kao što je radio u Dortmundu) ili će možda ponovo da utrči na teren (kao što je to skorije uradio da bi zagrlio Alisona)?

Svi znamo priču o tome da je jedino Liverpul bio dva puta prvi za Božić i na kraju ispustio titulu (poslednjih 10 godina), ali sada su bliži nego ikada i teško je poverovati da bi mogao takav scenario da se ponovi, a teško da bi navijači preživeli još jedno "klizanje" poput onog Džerardovog protiv Čelsija.

Definitivno najbitniji meč ove sezone. Četvrtak, 21 sat, stadion "Etihad", rezervišite svoje mesto i uživajte u ovom duelu.

Grinc Mancester siti


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Wednesday, 02.01.2019
00:09

Bice spektakl, nadam se da ce De Brujne biti zdrav i da nece biti povreda ni u jednoj ni drugoj ekipi, to bi pokvarilo utisak, ovako neka bolji pobijedi.

avatar
Wolverine
Tuesday, 01.01.2019
18:34

Klopov tim definitivno ima dušu, još samo da su nekako manje smotani kada dođu oni ključni momenti...

avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 01.01.2019
14:36

Kladionicarski,ovo je vidjen X,ali isto tako verujem,da ce Liverpul krenuti sa kiksevima,iz prostog razloga sto ce ih neko izbaciti u LS,onda ce kranuti malaaaa sumnja koliko su stvarno dobri,pa ce proraditi i to sto nista nisu osvojili od kada ih je Tito gledao i onda ce krenuti kiksevi,ne neki veliki,ali bice po koji neresen rezultat,pa neki poraz na strani,a Siti ce svakako imati i bolju gol razliku,tako da i ako bude X,njima trebaju SAMO 3 kiksa Liverpula vise od njihovih,sto je realno da se desi.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 01.01.2019
09:44

City dobija lagano, samo Laportea na Salaha

avatar
Wizard08
Wednesday, 02.01.2019
13:59

prosli put kad je laport isao na salaha city nije dobro prosao

avatar
BlueBoy84
Friday, 04.01.2019
07:42

sta ti rekoh ja

avatar
bosnapd
Monday, 31.12.2018
21:36

Zar se plasticni Celzy ne bori za titulu to ce nam dva eksperta Niki i Plava Horda najbolje objasniti.

avatar
Red blood
Monday, 31.12.2018
21:00

Borba Liverpula protiv ostatka lige ukratko.Niko nije verovao da ce sa ovakvim stanjem na tabeli da se doceka ovaj mec.Liverpul nije mogao zamisliti savrseniji scenario pred ovu utakmicu.Ali,ovo je isti onaj Siti koji je do pre 3 kola gazio sve redom..
Respekt na maksimum i samo napred.
Mislim da Liverpul ne sme izaci na teren sa mislju da cuva remi..to bi bilo pogubno.
Jedva cekam mec!

avatar
esadesad samoesad
Monday, 31.12.2018
20:06

Duga je sezona, dolaze utakmice na noz, kad se protivnik bori za ispadanje, tada nema kontri, kreativitet pobedjuje. Liverpul je prvi put posle 30godina, lici na veliku ekipu.

avatar
xman
Monday, 31.12.2018
20:04

Ne bih se bunio da bude kao prosle sezone, samo druge uloge. Oni nas dobinu u derbiju, mi uzmemo titulu. Ali zasto ih ne dobiti i uzeti titulu? Idemo momci, vi to mozete. WE ARE LIVERPOOL!!!

avatar
BlueMoon
Monday, 31.12.2018
19:51

Siti sa kojom god ekipom da igra u PL je favorit.Ubjedljiva pobjeda,nista drugo ne dolazi u obzir.CTID!

avatar
äxwell
Monday, 31.12.2018
19:11

Volio bi biti optimistican pred ovaj duel al nisam. Kao navijac Lvpa nisam navikao na neka opustena scenarija tipa to da se odvojimo od njih na 10 bodova! Jednostavno mi to nema smisla.4 boda i tjesnac ipak vise ima.Siti skoro sa najjacim timom i pun zelje da se vrate u borbu za titulu..Mi smo njima prosle sezone zaustavili niz bez poraza, nekako mi djeluje da ce oni nama vratiti uslugu. Bice spektakl u svakom slucaju!

avatar
Bambulica
Tuesday, 01.01.2019
19:56

Drugar., mislim da nema razloga da nebismo bili svi optimisti pred ovaj duel. City igra i gaji napadački fudbal, sto Liv i te kako odgovara, oni trebaju juriti rezultat sto Liv takodje odgovara., u znatno smo boljoj formi, trojac je proradio. Očekujem pobjedu, mada i X u Plastikcesteru završava posao.

avatar
Wizard08
Monday, 31.12.2018
18:52

Nmg da docekam sastave da vidim, a ne utakmicu.tek u cetvrtak ej jos od 21 h.

avatar
Nemanjici
Monday, 31.12.2018
18:50

The true devil in red will be back 😉

avatar
kzs.mufc
Monday, 31.12.2018
18:39

Nema sta.pobeda skauzera i titula 99% njima.u svakom slucaju ubedjen sam da nece dozvoliti da izgube.
Sigurica je x2.

avatar
Bambulica
Monday, 31.12.2018
18:32

Sad će onaj napaljeni plavac da nas oplemeni nekim svojim komentarom u svom stilu -:)))

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 31.12.2018
17:41

Kakav najbolji tim na svetu trenutno, kakva bolesna mitomanija a tukli ih ove sezone Celsi, PSG, Napoli i Zvezda, ej covece Zvezda. Zvanicno je najbolji tim na svetu Real isti onaj koji ih je sa lakocom nakantao u LS, nije davno bilo, a ovi slippyevci prvo moraju da uzmu neki trofej da bi uopste i pomislili da su u necemu najbolji, trenutno su samo luzeri sa dobrom pozicijom na tabeli.

avatar
Armani
Monday, 31.12.2018
18:23

To onaj real sto je dobio petardu nedavno bez messija? Ili mislis na real betis,real socijedad real zaragoza,real ovijedo,real sporting?